Hormonel hovedpine: hvad det er og de vigtigste behandlinger

Menstruationsperioden er en af de mest ubehagelige perioder for nogle kvinder. Det skyldes, at der sker en række ændringer og fornemmelser i kvindens krop. En af de mest almindelige klager er hormonel hovedpine, også kaldet katamenial, som opstår dage før blødningen eller op til 3 dage efter den.

Hvad er hormonel hovedpine?

Først og fremmest består hovedpine af en intens og dunkende hovedpine, der skyldes faldet i hormonet østrogen og den kemiske ubalance, som denne ændring forårsager i hjernen. Derfor er det almindeligt, at den ledsages af følsomhed over for lys eller lyd, opkastning, kvalme og lyse pletter i synet.

Læs også: Typer af hovedpine: Lær om de vigtigste typer og deres karakteristika

Symptomer på hormonel hovedpine

Symptomerne kan variere fra person til person, men generelt forårsager hormonel hovedpine ubehag og kan endda begrænse normale daglige aktiviteter. Derfor vælger mange kvinder at lægge sig ned og opholde sig i mørke omgivelser for at forsøge at lindre ubehaget i denne periode.

Læs også: Hovedpine: Se årsagerne til hovedpine, og hvordan du behandler den

Behandling

O behandling I mere alvorlige tilfælde anbefales det at anvende medicin, der virker på hjernens blodkar. Nogle enkle råd kan også hjælpe med at lindre problemet, f.eks. hvile, naturlig mad, svagt lys, langsom vejrtrækning, meditation og aktiviteter, der reducerer stress.

Sådan undgår du

En måde at undgå hormonel hovedpine på er ved hjælp af hormonelle præventionsmetoder, som f.eks. p-piller. På den måde kan de bruges til at undgå en svingning af hormoner og dermed den migræne, der opstår under menstruation. P-piller med progesteron er således de mest effektive til at kontrollere symptomet, men kun en gynækolog kan vurdere det.og angive den bedste løsning.

Når smerterne er tilbagevendende og forstyrrer rutinen, er en forebyggende behandling hos en neurolog også indiceret.

Rul til toppen