Faktisk opstår flere patologier på grund af individets følelsesmæssige tilstand, såsom fibromyalgi, depression, angst, blandt andre. Derfor er der tvivl om eksistensen af følelsesmæssig diabetes Ifølge eksperter findes "følelsesmæssig diabetes" imidlertid ikke. Udtrykket blev skabt for at retfærdiggøre den udvikling af sygdommen på grund af stress eller et andet psykologisk aspekt.

I henhold til Amerikansk psykologisk forening Kronisk stress er forbundet med en øget risiko for at udvikle type 2-diabetes. Brasiliansk selskab for diabetes fastslår, at de eneste officielt anerkendte typer af diabetes er type 1, type 2, graviditetsdiabetes (GDM) og andre typer diabetes, som opstår som følge af sygdomme i bugspytkirtlen, genetiske eller hormonelle sygdomme.

Når vi er under stress, opfatter kroppen dette som et presserende advarselssignal og forbereder kroppen på at flygte. Nervesystemet og hypofysen modtager således signaler om at producere adrenalin og kortisol - stresshormonerne.

På denne måde er disse hormoner ansvarlige for at producere mere glukose i leveren, hvilket øger blodsukkeret yderligere.

Hvis du derfor bliver stresset ofte og overdrevent meget, kan det ændre blodsukkeret, og følelsesmæssig diabetes kan derfor opstå.

Sådan undgår du at udvikle "følelsesmæssig diabetes

For det første skal du reducere stress, så det er vigtigt at fokusere på at få syv til ni timers søvn om natten. Hvis du ikke får nok søvn, vil du derfor være mere stresset. Prøv at indstille en alarm på din telefon for at signalere, hvornår det er tid til at falde til ro, og læg derefter dine enheder væk og få en afslappende sengerutine.

I løbet af dagen kan du fokusere på andre vaner, der kan hjælpe med at holde stressniveauet nede, f.eks. motion, gå ud og deltage i aktiviteter som farvelægning, tegning og meditation. Hvis de sociale medier bidrager til din stress, er det måske også på tide at sætte nogle grænser.

Læs også: Diabetes: Sådan kan motion forebygge sygdommen

Men hvis du stadig har svært ved at håndtere stress, kan du tale med din læge eller terapeut, som kan hjælpe dig med at finde mere effektive måder at håndtere stress på.

Rul til toppen