Vandmelonfrø: Superfood i øjeblikket

Du er måske vant til at smide det ud, mens du spiser, men den ernæringsmæssige værdi af vandmelonfrø De er ikke kun spiselige, men også kaloriefattige og næringsrige. Når de er bagt, er de sprøde og kan nemt erstatte andre usunde snackmuligheder.

Men for at få mest muligt ud af dem skal frøene spires og skrælles. Når de er spiret, skrællet og ristet, bliver de til proteinrige skatte.

Det er således også angivet indtage op til 4 spiseskefulde Ellers kan et overskud af fibre give bivirkninger som mavesmerter og oppustethed. Læs mere om fordelene.

Lavt kalorieindhold

En stor håndfuld vandmelonfrø vejer ca. 4 gram og indeholder kun 23 kalorier .

Læs også: Solsikkefrø: Fordele og hvordan du kan inkludere i din kost

Rig på magnesium

Et af de mange mineraler, der findes i frøene, er magnesium. I en portion på 4 gram får du 21 mg af stoffet, hvilket er 5 % af den anbefalede daglige værdi for en voksen.

Vandmelonfrø er en kilde til jern

En håndfuld vandmelonfrø indeholder ca. 0,29 mg jern, eller ca. 1,6 % af den daglige værdi. Jern er en vigtig bestanddel af hæmoglobin, som transporterer ilt rundt i kroppen, og hjælper med at omdanne kalorier til energi.

Læs mere: Chia: Fordele ved den superfood, der hjælper dig med at tabe dig

Godt fedt

Frugtens frø er også en god kilde til enkelt- og flerumættede fedtsyrer - en stor håndfuld (4 gram) giver henholdsvis 0,3 og 1,1 gram, så disse fedtstoffer er nyttige til at beskytte mod hjerteanfald og slagtilfælde og til at reducere niveauet af "dårligt" kolesterol i blodet.

Rigeligt med zink

De giver ca. 26 % af den daglige værdi af mineralet i 30 g. Zink er et vigtigt næringsstof, der er afgørende for immunsystemet. Det er ligeledes nødvendigt for kroppens fordøjelsessystem og nervesystem.

Vandmelonfrø har vanddrivende virkning

Ingrediensen, ligesom frugten, fremmer udskillelsen af overskydende vand i kroppen og bekæmper dermed hævelse forårsaget af væskeophobning.

Sådan forbereder du vandmelonfrøet

Som sagt skal vandmelonfrøet spises ristet. Dermed skal du opvarme ovnen til 180 grader og lægge frøene på en bageplade. Det tager kun ca. 15 minutter at riste. Men når du når halvdelen af tiden, er det godt at give en omrøring i formen, så frøene bliver lige så sprøde.

Læs også: Græskarfrø: Fordele og hvordan man inkluderer i kosten

Rul til toppen