O tamarind er en eksotisk frugt fra Orienten, der stammer fra Indien, hvorfor dens navn betyder "Indiens dadel". Den er meget næringsrig og hører til gruppen af oliefrø og har mange terapeutiske egenskaber. Selv om den er mere almindelig i den nordøstlige del af landet, findes frugten i forskellige regioner i Brasilien og er let genkendelig på sin bælgform med ca. 10 indre frø.

Dens egenskaber omfatter vitaminer, især C- og B-kompleks vitaminer, og en stor mængde fibre.

Fordele ved tamarind

Bekæmper forstoppelse

Forstoppelse er ikke et ualmindeligt problem, men det skyldes som regel et lavt indtag af næringsstoffer i tarmsystemet. fibre Så det kan hjælpe at sætte tamarind i din kost.

Læs mere: Fiberrig kost kan forebygge hjertesygdomme og diabetes

Styrker knoglerne

Ud over fibre indeholder frugten en stor mængde calcium, som er et vigtigt mineral for knoglesundhed, styrke og tæthed. Det er derfor et godt valg af fødevarer for at sikre knoglestyrke og undgå problemer som osteoporose.

Læs også: Fødevarer, der indeholder mere calcium end mælk

Forebygger betændelse og bevarer en ungdommelig hud

Tamarind er rig på antioxidanter og virker som et naturligt antiinflammatorisk middel og bekæmper således inflammatoriske processer, der kan skade kroppen, såsom frie radikaler. Med andre ord forårsager frie radikaler det, der er kendt som oxidativ stress Derfor gavner indtagelse af denne frugt kroppen på mange måder.

Forebygger blodmangel

Ud over calcium er et andet mineral, der er meget til stede i frugtens sammensætning, følgende jern Når kroppen har mangel på dette mineral, kan der således stilles en diagnose af anæmi En tilstand, hvor blodet ikke har en tilstrækkelig mængde sunde røde blodlegemer.

Læs også: Fødevarer med mere jern end rødt kød

Hvordan man spiser tamarind

  • In natura - kun papirmasse;
  • Som krydderi;
  • Ved tilberedning af saucer;
  • Syltetøj og gelé;
  • Endelig saft og vitaminer;
Rul til toppen