Julen er på vej, og med den kommer de mange forskellige anvendelser af sultanas Selv om sultanas er kontroversielt, er den altid til stede i julemiddagen. Men før du dømmer ingrediensen, hvad med at vide, om sultanas er godt for tarmene? Se nedenfor.

Er sultanas trods alt godt for dig?

Ifølge Michelle Ferreira, ernæringsekspert, sultanas er gode for dig og er også rige på fibre som bidrager til at øge afføringens volumen og stimulerer tarmbevægelsen, hvilket gør det lettere at udstøde afføringen.

"Vi kan også finde i tørret frugt den vinsyre en syre, som fermenteres af bakterier i tarmen og bidrager til at forbedre tarmfunktion ", siger Michelle.

Sultanas har et højt indhold af vitaminer, mineraler, fibre og B6-vitamin. Ud over at bidrage væsentligt til tarmkanalen bidrager frugten også til den forebyggelse af blodmangel og hjerte-kar-sygdomme .

Men vær advaret, det maksimale anbefalede forbrug er 100 gram pr. dag, da frugten indeholder mange kalorier, sukker og sukkerarter. kulhydrater Alt i overdrivelse kan trods alt føre til problemer.

Læs også: Frossen grape er forfriskende og drypper lysten til sødt!

Særlig pleje

Sultanas kan være en del af børns kost efter 1 års alderen Og på grund af madens størrelse er det vigtigt, at forældrene er opmærksomme for at undgå at blive kvalt.

Desuden understreger ernæringseksperten, at både frugt i natura [uforarbejdet] og tørret frugt bør indtages med måde af diabetespatienter.

"I produktionsprocessen for tørret frugt fjernes vand, hvilket øger koncentrationen af næringsstoffer. Det betyder, at det naturlige sukker er mere koncentreret. Derfor bør de indtages med måde af personer, der har brug for at kontrollere sukkerforbruget i deres kost, som det er tilfældet for diabetikere", siger Michelle.

Hvad angår mundhygiejne, er der en advarsel: Når du spiser sultanas, skal du sørge for at rense dem godt, for da sultanas er en madvare, der er rig på fruktose, gør konsistensen det lettere at klistre sig fast til tænderne.

Endelig, elsket eller hadet, sultanas giver mange fordele og kan indgå i en sund kost ikke kun til jul, men også resten af året.

Kilde: Michelle Ferreira, ernæringsekspert uddannet fra UGF 2006, post graduate i funktionel ernæring og sportsernæring, med speciale i kvinders sundhed og fertilitet.

Rul til toppen