Spelt: hvad det er, og hvordan man spiser det

A spelt også kendt som rød hvede Den er en del af græsfamilien og er "beslægtet" med hvede. integrerende og forfædret korn , en fremragende kilde til fibre og glutenholdig.

Ældgamle kornsorter er kornsorter, der er blevet plantet og høstet på samme måde i tusindvis af år. De mest almindelige er quinoa, amaranth, chia, spelt, hirse, sorghum og teff.

Selv om det ikke er meget almindeligt at plante den i dag, forekommer den stadig, især i Italien og Centraleuropa, hvilket bestemt gør prisen højere.

Læs også: Hvad er gamle kornsorter?

Egenskaber for spelt

Det er især fiberholdigt og er et komplekst kulhydrat, dvs. med lavt glykæmisk indeks, hvis glukose frigives gradvist i kroppen. Desuden er det en kilde til vitaminer, såsom B3, og mineraler, såsom mangan.

Desuden er den også rig på kalium, magnesium, fosfor, jern og zink.

Læs også: 5 glutenfri kornsorter, der er supersunde

Fordele ved spelt

Bedre tarmfunktion

For det første består 10 % af dens sammensætning af fibre, og derfor er den fremragende til at forbedre tarmfunktionen og gavner tarmfloraens sundhed.

Læs også: Vil du tabe dig, så pas på din tarm

Forbedrer hjertesundheden

I princippet er det netop på grund af det høje fiberindhold også en fordel for hjertet, da det medfører et fald i LDL-kolesterol (det dårlige kolesterol) og en stigning i HDL-kolesterol (det gode kolesterol).

Læs mere: Fødevarer, der beskytter hjertet

Smukkere hud

Spelt er rig på fosfor og fremmer en yngre, smukkere og aknefri hud ved at bidrage til en bedre proteinoptagelse i kroppen og dermed bidrage til hudens sundhed.

Læs også: Mad til sund og glat hud

Hormoner reguleret

Desuden gavner græsset især seksuelle hormoner, hvilket helt sikkert skyldes tilstedeværelsen af B-kompleks vitaminer i dets sammensætning.

Læs mere: Hormondiet: Hvad det er, og hvordan du følger det

Rul til toppen