Solbær: Fordele og hvordan man spiser frugten

A solbær Denne frugt er rig på antioxidanter og kan bruges på mange måder til at fremme forskellige sundhedsmæssige fordele, såsom styrkelse af immuniteten, lindring af PMS-symptomer og meget mere. Dens udseende ligner en jabuticaba - begge har en stærk lilla farve.

En kop med 112 gram rå solbær indeholder ca. 70 kalorier.

Fordele ved solbær

Styrkelse af immuniteten og sund hud

Solbær er rige på antioxidanter og antiinflammatoriske vitaminer som C-, A- og E-vitamin og fremmer styrkelsen af immuniteten. Ved indtagelse af solbær er kroppen således bedre beskyttet mod sygdomme og infektioner. Desuden bekæmper dens antiinflammatoriske potentiale virkningen af frie radikaler, som er ansvarlige for den såkaldte "oxidative stress", der forårsager for tidlig aldring af huden.Som sådan kan det hjælpe med at bevare hudens ungdommelige udseende og forebygge problemer som f.eks. akne.

Læs også: Fødevarer, der forårsager for tidlig hudaldring

Solbær beskytter hjertesundheden

Ud over antioxidanter og vitaminer er den rig på omega-6 Fedtsyrer kaldes populært for "gode fedtstoffer", og derfor hjælper de med at kontrollere kolesterol og forebygge hjerte-kar-problemer, som det blev påvist i en undersøgelse foretaget af universitetet i São Paulo (USP).

Læs mere: Omega-3 og omega-6: Få mere at vide om de gode fedtstoffer

Lindrer PMS og overgangsalderen symptomer

PMS kan ledsages af symptomer som kramper, hovedpine og rygsmerter samt alvorlige humørsvingninger. I overgangsalderen er de almindelige symptomer vægtøgning, hedeture m.m. Heldigvis kan stikkelsbær hjælpe med at lindre disse symptomer takket være deres rigelige indhold af antioxidanter.

Hjælper med at kontrollere blodtrykket

Solbær kan hjælpe med at reducere risikoen for forhøjet blodtryk takket være kalium, som er en naturlig vasodilator, der afslapper blodkarrene og sikrer en jævn blodgennemstrømning. Desuden kan det også bremse blodpladernes sammenklumpning i blodkarrene, hvilket reducerer risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde.

Læs også: Spis frugt og grøntsager kan lindre overgangsalderens symptomer

Bekæmper forkølelse og influenza

Den er en kilde til C-vitamin og hjælper med at forebygge og behandle sygdomme som influenza og forkølelse. Den hæmmer også hoste og åndenød. I 112 gram frugt er det muligt at finde omkring 203 milligram C-vitamin (338 % af de anbefalede daglige værdier).

Hvordan man spiser solbær

  • Kapsler af tilskud
  • Rå eller kogt
  • I søde og salte opskrifter
  • Saft og ryster
  • Syltetøj og gelé
Rul til toppen