Rødbede blade: kend fordelene

roe blade anvendes ikke altid, men det er spild, da deres egenskaber er næringsrige - de indeholder jern og fibre og bidrager til at kontrollere glykæmi og forebygge blodmangel.

Fordele ved rødbede blade

Forebyggelse af anæmi

O jern er et vigtigt mineral for kroppens sundhed. Dets vigtigste funktion i kroppen er at sørge for ilttransport. Derfor kan mangel på det være meget skadeligt og kan undertiden kulminere i diagnosen anæmi Derfor er det den bedste måde at forebygge denne tilstand på at spise jernrige fødevarer som f.eks. rødbede, som er den bedste måde at forebygge denne tilstand på.

Læs mere: Anæmi: Fødevarer, der hjælper med at bekæmpe anæmi

Kontrol af blodsukker

Blodglukose repræsenterer sukkerniveauet i blodet. Overskydende sukker i blodet kan føre til diagnosticering af diabetes og forhindre vægttab, så det er vigtigt at holde blodglukose under kontrol. Rødbedeblade kan hjælpe i denne henseende, da de har et lavt glykæmisk indeks. Desuden er de kaloriefattige.

Styrkelse af immuniteten

Indeholder vitamin C Dette vitamin (ascorbinsyre) er naturligt antiinflammatorisk og styrker immunsystemets beskyttende virkning, dvs. immuniteten.

Læs mere: Fødevarer med mere C-vitamin end appelsiner

Beskyttelse af øjets sundhed

Bladene er også rige på vitamin A Derfor er det at spise fødevarer, der er rige på A-vitamin, med til at beskytte synet og kan forebygge synsrelaterede problemer.

Læs også: De bedste fødevarer for øjenhygiejne

Stærke og sunde knogler

Ud over jern er et andet mineral i rødbedeblade calcium Calcium er afgørende for sunde knogler og sikrer deres styrke og modstandsdygtighed og forebygger dermed sygdomme som osteoporose - en tilstand, hvor knoglerne bliver skrøbelige og skøre.

Læs også: De bedste fødevarer til knoglesundhed

Beskytter leverens sundhed

En undersøgelse udført på UNICAMP, statsuniversitetet i Campinas, har vist, at rødbedeblade hjælper med at forhindre ophobning af fedt i leveren, en tilstand kaldet hepatisk steatose.

Hvordan man inkluderer rødbede blade i kosten

  • Salater
  • Kogt
  • Supper og bouillon
  • Grønne juicer - detox-effekt
  • Quicher og tærter
  • Vitaminer og smoothies
Rul til toppen