Rhodiola rosea: Urte fordele og hvordan man tager te

A rhodiola rosea også kaldet guldrod, guldrod og arktisk rod, er en plante, der er hjemmehørende på den nordlige halvkugle og anvendes i traditionel kinesisk medicin, hvor dens beroligende virkning Men fordelene går langt videre end det.

Desuden er den ikke dyrket: den findes i vilde skove i store højder. Desuden anses den for at være en af de såkaldte "adaptogene" urter. Derfor er den i stand til at øge den fysiske udholdenhed, reducere virkningerne af stress og forbedre hjernens funktion.

Fordele ved rhodiola rosea

Forbedrer humøret

Rhodiola rosea anvendes ofte til behandling af humørsygdomme og er gavnlig for dem, der lider af angst og depression. Dens beroligende egenskaber lindrer humørsvingninger og deres bivirkninger. I en nylig undersøgelse viste østrigske forskere, at rhodiola rosea rhodiola kan også anvendes dagligt til behandling af Udbrændthedssyndrom .

Læs mere: Hvordan udbrændthed kan påvirke helbredet

Giver energi til kroppen

Urten bekæmper træthed og giver energi til kroppen. Derfor hjælper dens egenskaber med at øge koncentrationsevnen (mental energi) og fremmer også bedre præstationer i fysiske aktiviteter, som det blev bevist i en undersøgelse foretaget på Fametro University Center (UNIFAMETRO) i Ceará. Den er også fremragende for hukommelsen og forbedrer søvnkvaliteten og bekæmper mental og fysisk træthed.

Læs mere: De bedste urter til hjernens sundhed

Styrker immuniteten

Ikke alene det, men dens kraftfulde egenskaber gavner også immunsystemet. Grundlæggende styrker rhodiola rosea på grund af sin antiinflammatoriske kraft (urten er rig på antioxidanter) immuniteten og beskytter dermed kroppen mod influenza, forkølelse og forskellige inflammationer.

Styrer blodsukkeret

Planten virker til at kontrollere sukkerniveauet i blodet, hvilket hjælper med at forebygge type 2-diabetes, samt forhindrer ophobning af fedtvæv i kroppen, dvs. fedtforøgelse.

Det er en naturlig anti-ageing

Ifølge en undersøgelse foretaget på University of California i USA er guldrod med andre ord naturligt anti-ageing, med andre ord, forebygger for tidlig aldring Da det er antiinflammatorisk, bekæmper planten dens virkning i kroppen.

Hvordan man bruger rhodiola rosea

  • Te;
  • Farvestof;
  • Supplerende kapsler.

Rhodiola rosea te

Læs også: Sundere krydderier og krydderurter til at have derhjemme

Mulige bivirkninger af rhodiola rosea

  • Tør hud og mund;
  • Forstoppelse;
  • Dehydrering af håret.

Desuden bør planten ikke anvendes af børn, gravide eller ammende kvinder eller patienter med allergi over for nogen af urtens bestanddele.

Rul til toppen