Lime: Opdag den medicinske plante og dens egenskaber

A linde er en plante, der er hjemmehørende på den nordlige halvkugle, og som har form af små fine hvide blomster. Den kaldes også tejo, teja og texa, og dens medicinske egenskaber bruges hovedsagelig til at behandle fordøjelsesproblemer, beskytte immunsystemet og bekæmpe forkølelses- og influenzasymptomer, f.eks. feber.

Fordele ved lindetræ

Hjælper fordøjelsen

Lime bruges hovedsageligt til at lette fordøjelsen og hjælpe med at behandle problemer og sygdomme, der kan forringe fordøjelsesprocessen og mavens sundhed. På denne måde kan dens medicinske brug lindre oppustethed i maven og forstoppelse - teen afslapper tarmens muskler, hvilket letter tarmtransitten.

Lime forbedrer humøret

Planten indeholder også beroligende og antidepressive egenskaber, som derfor virker mod symptomer på stress, angst og depression. Den forbedrer også søvnkvaliteten og forebygger søvnløshed.

Bekæmper influenzasymptomer

Den er astringerende og antiinflammatorisk og hjælper med at bekæmpe forkølelses- og influenzasymptomer som f.eks. tilstoppet næse, feber, hoved- og kropssmerter og hoste.

Læs også: De bedste fødevarer til lungerne og som gavner vejrtrækningen

Styrkelse af immuniteten

Da den også er antiinflammatorisk, styrker den immunsystemets beskyttende virkning, hvilket med andre ord forhindrer lav immunitet. Det er også en plante, der er rig på antioxidanter, f.eks. flavonoider. Således forhindrer dens indtagelse også for tidlig aldring, så frie radikaler (ansvarlige for oxidativ stress) bekæmpes.

Lime beskytter hjertesundheden

Planten bekæmper betændelse og letter kroppens afgiftning og fremmer hjerte-kar-sundhed. Som følge af sine antiinflammatoriske egenskaber forhindrer den forhøjninger i blodtrykket og hjælper med at kontrollere kolesterol.

Hvordan man tilbereder lind te

  • 1 spiseskefuld limeblomst
  • 1 kop kogende vand
  • Drik op til 3 kopper om dagen
Rul til toppen