Katteklo: Hvad den bruges til, og hvordan man laver te

A katteklo også kaldet herinha er en lægeplante med vanddrivende, antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, som i høj grad kan gavne sundheden. Derfor er den meget udbredt i fytoterapi.

Den bruges til at behandle infektioner og til at behandle maveproblemer, men den mest almindelige måde at nyde dens fordele på er ved at drikke te fremstillet af dens blade.

Fordele ved neglen - de-cat for sundhed

Styrker immuniteten

Da den er naturligt antiinflammatorisk og fuld af antioxidanter, er den i stand til at styrke immunitetens beskyttende virkning og gøre det vanskeligt for sygdomme og inflammation at skade kroppens sundhed.

Antioxidant effekt

Kattens klo er rig på flavonoider, stoffer med antioxidantfunktioner i organismen, med andre ord forhindrer de frie radikaler i organismen og forhindrer cellulær aldring og endda mutationer, der kan føre til kræft.

Læs også: Kan hvidløgsvand øge immuniteten?

Cat's Claw beskytter hjertesundheden

Bladene fra denne plante er i stand til at hjælpe med at regulere blodtrykket og forhindre det i at stige. Med andre ord, ved at forebygge forhøjet blodtryk beskytter den hjerte-kar-sundheden og undgår mulige alvorlige konsekvenser.

Ung og sund hud

På grund af dens rigelige indhold af antioxidanter hjælper den med at forebygge for tidlig aldring af huden. Grundlæggende er for tidlig aldring resultatet af oxidativ stress, forårsaget af frie radikaler. Konsekvenserne er fremkomsten af rynker og udtrykslinjer. I mere alvorlige tilfælde hudkræft.

Bekæmper væskeophobning

Da det i øvrigt er naturligt vanddrivende, kan det ikke kun forebygge, men også bekæmpe væskeophobning. Blandt virkningerne af væskeophobning kan det give indtryk af vægtøgning, da det forårsager hævelse.

Hvordan man bruger katteklo

  • Te
  • Flydende ekstrakt
  • Farvestoffer
  • Kapsler af tilskud

Læs også: Vanddrivende teer til at tabe sig

Kontraindikationer

  • Gravide og ammende kvinder bør ikke bruge planten
  • Det er heller ikke tilrådeligt for personer, der er ved at komme sig efter en operation.
  • I tilfælde af mavesår er det at foretrække at undgå forbruget af det.
Rul til toppen