Kålsaft: Fordele og grunde til at forbruge

O kålsaft Kål kan virke som en uappetitlig idé, men dens fordele kan ændre enhver mening. Kål har nemlig rige, sundhedsfremmende egenskaber, som også er stærke, når de nydes i form af juice.

Kål er en grøntsag fra samme familie som broccoli og blomkål, så den er lige så fyldt med gode egenskaber. Ikke ulig kålsaft er fyldt med gode næringsstoffer, som f.eks. C-vitamin og K-vitamin Det fremmer også en bedre tarmfunktion.

Fordele ved kålsaft

Styrker immuniteten

fyldt med C-vitamin og antioxidanter Kålsaft har antiinflammatorisk kraft, der fremmer styrkelsen af immuniteten og dermed sikrer en større beskyttende indsats fra immunsystemet, hvilket gør det svært for kroppen at blive inficeret eller syg.

Sikrer hudens fasthed og ungdommelighed

Også på grund af sin antiinflammatoriske kraft hjælper saften med at sikre, at huden forbliver ung og fast, fordi de antioxidanter, der udgør kålen, bekæmper virkningen af frie radikaler i kroppen, som er ansvarlige for oxidativ stress, hvilket forårsager for tidlig aldring af huden, fremkomsten af rynker og udtryksmærker.

Forebygger kræft

Desuden er kålsaft, fordi den indeholder en stor mængde glukosinolater, forbundet med en lavere risiko for at blive diagnosticeret med kræft. Kort sagt er glukosinolater ansvarlige for smagen af forskellige korsblomstrede grøntsager, herunder kål, broccoli og alle typer grønkål. I kroppen har disse stoffer, når de omsættes, et stort potentiale for atforhindre dannelsen af kræftsvulster.

Læs også: Fødevarer, der hjælper med at forebygge prostatakræft

Bekæmper forstoppelse

Kål er rig på fibre og er forbundet med forbedret tarmfunktion. I tilfælde af kålsaft er dette ikke anderledes, da det har probiotisk virkning. Således er tarmens sundhed meget gavnlig. Ikke kun kan denne juice også gavne mavens sundhed og endda bruges i behandlingen af mavesår. Derfor kan det også være en stor allieret af denvægttab, da det hjælper med at bekæmpe følelsen af oppustethed.

Beskytter hjertets sundhed

Som det er tilfældet med andre korsblomstrede grøntsager, er kålforbrug forbundet med flere fordele for hjerte-kar-sundheden. Hvad angår saften, er der ifølge en undersøgelse, der er fremmet af japanske forskere, det kan bidrage til bedre at kontrollere kolesterol og endda fremme dets reduktion .

Læs mere: Fiberrig kost kan forebygge hjertesygdomme og diabetes

Hvordan man forbruger

Saften kan nemt laves derhjemme, og for at mildne den stærke smag kan den blandes med andre ingredienser, f.eks. gulerod, rødbede eller en frugt efter eget valg.

Kålsaft opskrift

Ingredienser

  • 3 kålblade
  • 1 1/2 liter filtreret vand
  • Honning

Sådan forbereder du dig

Vask kålbladene godt og blend dem i en blender med en halv liter vand, si dem derefter og sæt dem til side, tilsæt derefter honning og is, rør godt rundt og server. Op til 200 ml af denne juice kan indtages dagligt, men vælg at tilberede den på forbrugstidspunktet, så den ikke mister sine egenskaber.

Læs også: Kålsuppe-diæt til vægttab

Rul til toppen