Isoleret sojaprotein er lige så godt som valle til at øge muskelmassen

Der er stadig mange myter om forholdet mellem at få muskelmasse og veganisme Der er dem, der siger, at f.eks. en koststrategi, der skærer ned på forbruget af animalske produkter, kan hindre muskelvækst. En ny brasiliansk undersøgelse viser imidlertid, at situationen ikke er helt den samme: at supplere kosten med sojaproteinisolat kan være lige så effektivt til at nå målet som at bruge valleprotein (mælkeprotein), påpegede forskerne. forstå bedre:

Sådan fungerede undersøgelsen

A undersøgelsen blev gennemført af forskningsgruppen for anvendt fysiologi og ernæring på São Paulos medicinske fakultet (USP).

I undersøgelsen, der blev finansieret af São Paulos statslige forskningsfond (FAPESP), deltog 38 mænd (19 omnivorer og 19 veganere) med en gennemsnitsalder på 25 år i et program med styrketræning Alle forsøgspersoner fik deres kost justeret til at indeholde 1,6 gram protein pr. kg kropsvægt. Omnivorerne fik valleproteintilskud tilsat deres sædvanlige kost, mens veganerne fik valleproteinisolat fra soja .

I begyndelsen og slutningen af forsøget blev der indsamlet data om magert masse og muskelstyrke "Til sidst var både styrke- og masseforøgelsen den samme," siger Barbara Peters, IFF Nutrition Scientist.

Læs også: Valleprotein eller vegetabilsk protein: Hvad er bedst?

Fordele ved sojaproteinisolat

"Indtil for nylig troede man, at valleprotein var det ideelle valg. Ny forskning viser, at sojaproteinisolat støtter musklerne på samme måde, når det suppleres med en plantebaseret kost ", tilføjer eksperten.

Tanken om, at veganere ikke kan tage på i muskler, er forældet. Soja er f.eks. en af de bedste vegetabilske kilder til aminosyrer (molekyler, der danner proteiner) og har mange andre fordele. Forskeren fremhæver:

  • Optimal fordøjelighed;
  • En god mulighed ikke kun for veganere og vegetarer, men også for dem med laktoseintolerance eller -allergi ;
  • Undersøgelser viser, at det hjælper med at mindske kolesterol , a insulinresistens og inflammatoriske markører (relateret til overvægt og fedme);
  • Forbedrer mangfoldigheden af intestinal mikrobiota ;
  • Endelig har de første undersøgelser vist en sammenhæng mellem soja og øget kognition .

Det sojaprotein, der blev anvendt i det brasilianske forsøg, er den isolerede version, dvs. med mindst 90 % protein og uden kulhydrater. Disse egenskaber gør, at kosttilskuddet optages mere effektivt af kroppen. Desuden kan det fremme mæthedsfornemmelsen og dermed bidrage til at bevare vægten.

Men

Men det er altid godt at huske: hypertrofi vil kun ske, hvis du kombinerer kost med fysiske øvelser (Det er ikke godt at indtage tilstrækkeligt med protein og bare sidde på sofaen", slutter Barbara.

Læs også: Vegansk kost: Hvad det er, og hvordan man spiser rigtigt

Kilde: Barbara Peters, IFF Nutrition Scientist.

Reference: Hevia-Larraín V, Gualano B, Longobardi I, Gil S, Fernandes AL, Costa LAR, Pereira RMR, Artioli GG, Phillips SM, Roschel H. High-Protein Plant-Based Diet Versus a Protein-Matched Omnivorous Diet to Support Resistance Training Adaptations: A Comparison Between Habitual Vegans and Omnivores. Sports Med. 2021 Jun;51(6):1317-1330. doi: 10.1007/s40279-021-01434-9. Epub 2021 Feb 18.Tilgængelig på: //pubmed.ncbi.nlm.nlm.nih.gov/33599941/.

Rul til toppen