Hvordan håndterer man overdreven sult i graviditeten?

Under graviditeten er den appetit Så bliv ikke overrasket: For at opretholde et miljø, der er gunstigt for barnets udvikling, skal kvindens krop producere flere næringsstoffer. For at gøre dette øger den metaboliske udgift, dvs. den gør sin fremskynde stofskiftet Alle disse processer øger følgelig sulten i graviditeten, men hvordan man håndterer det?

Sult under graviditet: Skal gravide kvinder spise for to?

Ifølge gynækolog Marcus Vinícius Barbosa de Paula er det forkert at tro, at gravide kvinder skal spise for to. Med andre ord kan kalorieindtaget endda øges, men det bør ikke fordobles.

Derudover er det nødvendigt altid at satse på en afbalanceret kost Det er nødvendigt at spise frugt, grøntsager og kød uden for meget fedt (såsom fisk eller fjerkræ) og at reducere fedtholdige og søde fødevarer", siger lægen.

Læs også: Sådan kommer du tilbage til din krop fra før graviditeten

Og for at berolige løvens sult under graviditeten er det værd at satse på et par tips:

Hvordan man håndterer overdreven sult i graviditeten

Spil på en rigtig menu

Plantefødevarer er rige på vigtige næringsstoffer for barnet og på fibre. De øger mæthedsfornemmelse forbedre den tarmtransit og fordøjes langsomt af kroppen, hvilket forhindrer dig i at føle dig sulten lige efter at have spist.

Indsæt lette snacks i din daglige rutine

I stedet for blot at gøre de tre hovedmåltider godt tygget, skal du tilføje snacks (sund, se?) blandt dem.

Hav altid lette kombinationer ved hånden (f.eks. nødder, frugt eller yoghurt). På den måde undgår du at få lyst til sødt, når du har lyst til det.

Hydratér dig selv

Mange mennesker har en tendens til at forveksle tørst med sult, du ved, et tip fra eksperterne er derfor, drikke vand ofte.

Læs også: 9 ændringer i krop og sind under graviditeten

Tyg langsomt at reducere sult under graviditeten

Ud over at være vigtige for fordøjelsesprocessen er de tygge kan fremme en større mæthedsfornemmelse og dermed hjælpe med at kontrollere appetitten. Desuden får du en bedre opfattelse af madens smag og bidrager til sunde tænder.

Rådfør dig med en diætist

Der er ingen bedre end en specialist til at angive de bedste valg for gravide kvinder, ikke sandt? Så lad ikke ernæringsmæssig ledsagelse ligge til side.

Læs også: 6 fødevarer, der skal undgås under graviditeten

Kilde: Marcus Vinícius Barbosa de Paula, gynækolog fra Maternidade Brasília.

Rul til toppen