Vær ren, i sandwich Men ligesom andre ingredienser, du opbevarer i køleskabet, har denne fødevare en udløbsdato. Skimmel og en sur lugt er f.eks. tegn på, at det er på tide at kassere produktet. Lær derfor, hvordan du kan se, om din ost er rådden:

Hvorfor bliver ost fordærvet?

Dette sker generelt på grund af fugtighed En kuriositet: ostemassen er en af de ting, der holder sig længst, fordi den kommer i meget små stykker, der frigiver en slags serum og kan holde sig længere.

Sådan ved du, om gorgonzola-osten er fordærvet

Den har tendens til at have en kortere holdbarhed end andre ostetyper, fordi den indeholder mange bakterier En skive holder sig i gennemsnit fem dage i køleskabet.

Læs også: Osteguide: Hvilken type ost er den sundeste?

Friske oste

Ricotta og hvid ost Bøffelmozzarella og burrata hører også til denne kategori.

Sådan ved du, om halvhård ost er fordærvet

Denne type ost har en blød skorpe og kan holde sig i 7-10 dage i køleskabet. Emmentaler, Gouda, provolone og kugleost er nogle eksempler. Når du skærer dem, bliver holdbarheden kortere, og hvis du opbevarer dem sammen med andre typer, kan de blive tørre og mugne.

Læs også: Mines ost, hytteost og ricottaost: Fordele ved hvid ost

Hårde oste

Jo fastere et stykke er, jo længere er holdbarheden (fire uger eller mere). Det skyldes, at vandindholdet er lavere. Parmigiano Reggiano og lagret cheddar og gouda formerer færre bakterier og har derfor en længere holdbarhed.

Rul til toppen