Hvidløgste: Hvordan man laver det, og hvilke fordele det giver

Udbredt anvendt i populær medicin, den hvidløgste er kendt for at gavne immunforsvaret og er således rig på antioxidanter, og dets egenskaber antiinflammatorisk og naturligt antiviralt Det er fuld af antioxidanter, der bekæmper frie radikaler, og allicin, som er det vigtigste stof, der er ansvarlig for dets medicinske virkning. Hvidløg er også rig på mineraler, der nærer organismen, såsom kalium, calcium og magnesium.

Fordele ved hvidløgste

Der er undersøgelser, der siger, at hvidløg bidrager til at forbedre det kardiovaskulære system, har en antidiabetisk, antioxidant- og antiinflammatorisk virkning. Det hjælper også med at reducere åreforkalkning og er godt for fordøjelsen. Læs mere:

Styrker immuniteten

Hvidløg er fyldt med antioxidanter, antiinflammatoriske og antivirale egenskaber og er en naturlig immunforsvarsstimulerende faktor. Desuden har forskere i Indien bevist det antioxidative potentiale af denne te i en undersøgelse fra 2018.

Læs mere: Antivirale urter til at øge immuniteten og bekæmpe infektioner

Beskytter hjertet

Ud over sin beskyttende virkning mod inflammation kan allicin også reducere åreforkalkning og fedtdeponering og bidrage til at sænkning af blodtrykket Med andre ord hjælper det med at beskytte hjertesundheden, især mod forhøjet blodtryk.

Forbedrer vejrtrækningen

Teen er især kendt for sin effektive bekæmpelse af influenza og andre luftvejssygdomme. Grunden til dette er, at hvidløg stimulerer åndedrætsfunktionerne på grund af sine slimløsende og antiseptiske egenskaber, som gør det lettere at trække vejret. Det bekæmper også hoste.

Læs også: De bedste fødevarer til lungerne og som gavner vejrtrækningen

Glat ung hud

Drikken er også gavnlig for hudens udseende, da den bekæmper virkningen af frie radikaler i kroppen, dvs. oxidativ stress. Det er således oxidativ stress, der er mest ansvarlig for tidlig aldring af huden og forekomsten af rynker.

Ingredienser til hvidløgste

  • 2 fed hvidløg;
  • Ca. 250 ml kogende vand;
  • Honning - valgfrit;
  • Citron - valgfrit;
  • Ingefær - valgfrit;
  • Gurkemeje - valgfrit.
Rul til toppen