Hvad er kalorieunderskud, og hvordan det fremmer vægttab

Alle, der ønsker at tabe sig, ved, at det er det såkaldte kalorieunderskud, der gør det muligt at nå målet: "Det er intet andet end logikken i at indtage færre kalorier, end kroppen bruger dagligt. vægttab ", forklarer nutrologist og orthomolekylær Fernanda Cortez.

Der er f.eks. folk, der bruger den intermitterende faste (nogle få timer om dagen uden at spise) for at indtage færre kalorier dagligt. Andre foretrækker at reducere deres simple kulhydrater (Med andre ord vælger hver enkelt person den madplan, som han eller hun finder mest hensigtsmæssig, men alle bruger underskuddet til at fremme vægttab.

Pas på kalorieunderskuddet

Det er dog vigtigt at konsultere en specialist, før du går i kalorieunderskud, da du skal træffe smarte valg, så du ikke lider af ingen mangel på næringsstoffer Det nytter f.eks. ikke noget, at man ikke spiser hele dagen og derefter spiser en "brigadeiro" eller en "coxinha" for ikke at føle sig syg", advarer lægen.

Dine måltider skal indeholde færre kalorier - men skal stadig være rige på næringsstoffer. "Idéen er at bede en læge eller diætist om hjælp og finde ud af, hvilken strategi du skal bruge. På den måde skal du prioritere gode fødevarer, f.eks. fødevarer med et højt indhold af fibre gode fedtstoffer og proteiner - avocadoer, nødder, olieholdige frø og kylling. De giver mere mæthedsfornemmelse ."

Desuden kan en meget restriktiv diæt eller spisevaner næppe opretholdes på lang sigt uden at få negative konsekvenser for helbredet. muskelmasse Personen kan opleve rystelser, mental forvirring og hypoglykæmi. I meget alvorlige tilfælde kan hjerteanfald og hjertesvigt ", advarer eksperten.

Læs også: Kostomlægning: Hvad det er, og hvordan man kommer i gang

Find ud af, om din vægt er sund Beregn hurtigt og nemt Opdag

Men hvordan taber man sig på en sund måde?

Andre strategier øger også den stofskifte Regelmæssig motion, små måltider hver tredje time og indtagelse af termogene fødevarer Det er også vigtigt at drikke rigeligt med vand, regulere sin søvn og søge en specialist", slutter Fernanda.

Kilde: Fernanda Cortez, nutrolog, orthomolekylær og postgraduate i nutrologi fra ABRAN (Brazilian Association of Nutrology).

Rul til toppen