Honning under graviditet: Find ud af, om der er kontraindikationer

Du behøver blot at søge på "graviditet" på internettet for at finde en række tips, anbefalinger og kontraindikationer. En af de største tvivl i denne fase er relateret til kostmæssige begrænsninger Er den nektar, som bierne producerer, skadelig for vordende mødre?

Før du besvarer dette spørgsmål, skal du vide, at det er vigtigt at holde sig informeret og konsultere pålidelige informationskilder; men intet kan erstatte råd fra en professionel. Derfor skal du altid dele tvivl og symptomer med din læge, okay?

Men vær beroliget: generelt er der ingen forbehold mod at indtage honning under graviditeten, så længe forbruget er moderat. Der er nogle kontraindikationer for gravide kvinder, der har diabetes I disse tilfælde er det vigtigt at have medicinsk og ernæringsmæssig overvågning for at angive eller ikke angive forbruget af ingrediensen.

Men med eller uden diætrestriktioner er honning naturligt rig på sukker, så du skal holde øje med mængden - det ideelle er at indtage 2 spiseskefulde om dagen, som et ledsager til frugtsalater, i vitaminer og vitaminer. teer Desuden kan overskydende mad forårsage diarré, insulinfølsomhed og ubehag i maven, f.eks. gas og oppustethed.

Læs også: Fordele ved bær for kvinders sundhed

Fordelene ved honning under graviditeten

Honning er rig på egenskaber, der gavner dit helbred, uanset om du er gravid eller ej. Fødevaren har antibakterielle og antioxidante aktiver, mineraler og vitamin B og C. Disse fordele afhænger dog af en række faktorer. Det er nødvendigt at have en afbalanceret kost fordi ingen fødevarer er i stand til at handle alene.

Nogle grunde til at indtage honning:

  • Hjælper med at lindre fordøjelsesproblemer som halsbrand og kvalme;
  • Forebygger infektioner af bakteriel oprindelse;
  • Lindrer irritationer og betændelser i slimhinderne, f.eks. ondt i halsen og hoste;
  • Hjælper med at forebygge virussygdomme som forkølelse og influenza.

Læs også: Honning på håret: Kend fordelene og hvordan du bruger det

Honning til babyer

Mens honning til gravide kvinder generelt er sikkert, er honning til spædbørn ikke sikkert, selv ikke i små mængder (f.eks. på en sut). Årsagen er, at honning kan bære sporer af Clostridium botulinum , den bakterie, der forårsager botulisme Indtagelse bør undgås, indtil barnet er mindst 1 år gammelt.

Før denne periode var det immunforsvaret Så hold øje med denne ingrediens, og tal altid med dit barns børnelæge for at få en afklaring.

Kilde: Sergio Miqueleti, gynækolog på HSANP-hospitalet i São Paulo (SP).

//www.youtube.com/watch?v=Pjl3DfxvR-w

Rul til toppen