Havsalt: Hvad det er, fordele og hvordan man bruger det

Har du hørt om havsalt Det er fremstillet ved fordampning af havvand og er blevet brugt i årtusinder. Lær mere om det og hvordan du bruger det.

Fordele og anvendelser

Mange anser havsalt for at være sundere end raffineret havsalt, fordi det ikke er blevet raffineret. Ud over dets kulinariske anvendelse kan det tilsættes til scrubs, badesalt, drikkevarer og utallige andre produkter.

Havsalt vs. raffineret salt

Havsalt er ikke blevet raffineret, så det bevarer sine mineraler og næringsstoffer og kræver ikke tilsætning af andre kemiske ingredienser. Derfor er det en mere naturlig og dermed sundere udgave - ud over at det indeholder mindre natrium.

Det er værd at huske på, at voksne ifølge WHO (Verdenssundhedsorganisationen) bør indtage mindre end 2 g natrium om dagen, men de fleste mennesker overskrider dette tal.

Læs også: 5 almindelige krydderier, der hjælper på fordøjelsen

Typer

Der findes mere end én type havsalt, og en af dem har du helt sikkert brugt: havsalt. groft salt I modsætning til det raffinerede produkt har det ikke gennemgået raffineringsprocessen, men er blevet formalet for at reducere krystallernes størrelse.

Den sælges normalt i sin naturlige farve, men farven kan variere fra lyserød, grå, sort, hvid og endda lilla. Den lyserøde farve er dog den mest almindelige og lettest at finde i supermarkeder, på lagre og lignende.

Hvad med Himalayasalt?

Pink Himalayasalt er en type havsalt, men det er ikke en af dem, der tages fra havet. Som navnet antyder, udvindes det fra tusind år gamle aflejringer i Himalayabjergene.

Rul til toppen