Granadilla: Opdag fordelene ved den colombianske passionsfrugt

Granadilla eller granadilla er en frugt, der stammer fra Mellemamerika, også kaldet "colombiansk passionsfrugt". Med sin lilla skal og sit gule kød er den en stor kilde til vitaminer og fibre. Den tilhører Passiflora-slægten, den samme som den passionsfrugt og disse frugter er derfor ret ens.

Selv om den ikke er så almindelig i Brasilien, kan den sælges på nogle markeder og messer.

Fordele ved indtagelse af granadilla

Beroligende virkning

Ligesom passionsfrugten er granadillaen kendt for sin beroligende virkning Derfor anbefales det at indtage det til dem, der lider af symptomer på angst, stress og søvnforstyrrelser, og dets egenskaber hjælper også med at lindre muskelspændinger.

Læs også: Sådan kan din kost forårsage stress og angst

Styrkelse af immuniteten

Frugten er bemærkelsesværdig for sin overflod og variation af vitaminer. Kort sagt har den i sin sammensætning vitamin A, C, E, K og mange af B-kompleks vitaminerne, der er vigtige for blodets sundhed. Derfor kan den gavne immuniteten og beskytte kroppen mod forskellige sundhedsproblemer, især dem, der er forårsaget af inflammation, da vitamin A og C er antiinflammatorisk.

Forebygger blodmangel

Anæmi er en tilstand, der hovedsageligt skyldes mangel på jern i kosten, så for at undgå dette problem er det vigtigt at spise mad, der er rig på dette mineral. Et eksempel på mad, der er rig på jern, er granadilla, der også er rig på andre mineraler som calcium (vigtigt for knoglesundheden), fosfor og kobber.

Beskytter hjertets sundhed

Da den er rig på fibre, hjælper den også med at beskytte hjerte-kar-sundheden ved bedre at kontrollere kolesterolniveauet og blodtrykket.

Bekæmper forstoppelse

Fordi den er rig på fibre, er den også gavnlig for tarmfunktionen, forebygger forstoppelse og lindrer eventuelle virkninger af tarmfejl, såsom oppustethed i maven.

Læs mere: Frugter med et højt fiberindhold i din kost

Hvordan man spiser granadilla

  • Juice, vitaminer, smoothies og vitaminer;
  • Drinks og cocktails;
  • In natura;
  • Syltetøj og gelé.
Rul til toppen