Er et gratis måltid det værd, eller kan det komme i vejen for din kost?

Ideen om at have en " affaldsdag "Denne idé er imidlertid allerede forældet, og det er ikke den mest anbefalede af specialister. For øjeblikke af sund fornøjelse er det mest anbefalede det såkaldte gratis måltid. Forstå bedre:

Affaldsdag eller gratis måltid

Trash day er for længe siden holdt op med at være et begreb, der bruges af diætister, og det er der flere grunde til.

For det første kan en opdeling af ingredienser i "tilladt" og "forbudt" få os til at skabe en vis frygt for mad, hvilket gør vores forhold til mad til en sand tortur og øger risikoen for skyldfølelse og endda tvangsmæssig adfærd til at vise deres ansigt.

Desuden er det værd at huske på, at hvert måltid har sin rolle - om det er at give næring til kroppen eller bringe trøst Vi er sociale væsener, og mad er en del af dette miljø, så det er ikke pænt at klassificere enhver mad som "affald".

Endelig, en hel dag med fedtholdige overskud Derfor er et gratis måltid meget mere værd! Det handler om at afsætte et enkelt måltid til at spise noget, fordi det smager godt, og ikke kun på grund af kalorier og næringsstoffer.

Den store fordel er, at "det er gennemtænkt og beregnet, så patienten kan spise, hvad han/hun har lyst til i det øjeblik, også selv om det ikke er sundt", forklarer ernæringsekspert Juliana Lucas P Lima fra Dr. Lucas Costas klinik.

Læs også: Sunde opskrifter i airfryer: Se nemme og velsmagende muligheder

Hvorfor gå efter gratis måltider?

Ifølge specialisten kan et eller to gratis måltider i din uge være nyttige til at kontrollere følelsen af madmangel, hvilket letter længerevarende overholdelse af diæten. For ikke at nævne, at strategien gør det lettere at metabolisk reaktivering : det vil sige, at du "snyder og vækker kroppen", så den ikke sparer så meget energi (en almindelig egenskab i perioder med kaloriebegrænsning).

Desuden hævder næringsstoffet, at det gratis måltid bidrager til at øge leptin (hormon, der er kendt for at kontrollere appetitten). Det bidrager således til at fremskynde stofskiftet, kontrollere vægten og afbalancere fedtniveauet i kroppen.

Læs også: Koldskærebræt til jul; Ana Hickmann lærer trin for trin

Hvordan gør man det?

Det første skridt er at få hjælp fra en professionel, som kan beregne portionerne og fødevarerne på menuen i løbet af ugen, så det gratis måltid ikke påvirker dit mål.

Generelt er der reserveret et eller to gratis måltider mere i løbet af ugen, så på dagen anbefales det at spise de andre måltider som anbefalet af specialisten, drikke rigeligt med vand og motionere som sædvanligt. Den følgende morgen er der ingen radikal faste eller restriktioner alvorlig for at "kompensere" for de indtagne kalorier.

Kilde: Juliana Lucas P Lima, ernæringsekspert på Dr. Lucas Costa's klinik og specialist i funktionel klinik med fokus på vægttab, sundhed og ydeevne (CRN - 2011003680).

Rul til toppen