Er det at drikke nul sodavand en hindring for vægttab for dem, der er på slankekur?

En meget almindelig holdning hos folk, der forsøger at tabe sig, er at udskifte den normale sodavand til nul-versionen i kosten. Når alt kommer til alt, er muligheden, også præsenteret som kost Det indeholder betydeligt færre kalorier og sukkerstoffer, hvilket får mange mennesker til at tro, at det er uskadeligt for helbredet. Men er det virkelig det? Vi spurgte en specialist:

Ud fra et kaloriemæssigt synspunkt: Er nul sodavand bedre end almindelig sodavand til diæten?

Ifølge ernæringsekspert Julia Canabarro, når det kommer til at tabe sig, skal vi tænke på, at et af de mest grundlæggende punkter i processen er den kalorieunderskud - dvs. at indtage færre kalorier, end du bruger hver dag.

Det betyder, at hvis din krop forbrænder to tusind kalorier om dagen, skal du indtage mindre end det hver dag. På denne måde bruger kroppen lagret fedt som brændstofkilde til at levere den energi, den har manglet, og hænderne på vægten falder. Forstod du det?

Så for at gøre noget sund udveksling For eksempel: i stedet for pommes frites kan du tilberede maden ristet; foretrækker olivenolie og salt til at krydre salaten i stedet for industrialiserede saucer og erstatte kiks og kiks med frugt og nødder i eftermiddagssnacken.

Hvad angår sodavand, er nul-versionen faktisk mere interessant end den traditionelle, da den "er uden tilsat sukker og kalorier", bekræfter specialisten. Med andre ord, hvis du er til en social begivenhed eller på en restaurant, koster det ikke noget at udskifte den normale dåse med den kost .

Læs også: 5 opskrifter til at få muskelmasse

Men hvad med sundhedsmæssigt: Er nul sodavand sundt?

Men hvis du ikke er vant til at drikke sodavand dagligt, er det ikke tilrådeligt at indtage dem oftere, bare fordi du har fundet ud af, at de ikke indeholder så mange kalorier. Drikkevaren anses trods alt ikke for at være sund.

"Der er sødestoffer og andre tilsætningsstoffer, som ikke er naturlige. Enhver sodavand er en overforarbejdede fødevarer Det ideelle er, at det bruges, ja, som et alternativ til almindelige sodavand, men med bevidsthed", siger han.

Herunder en offentliggjort undersøgelse JAMA Open viste, at kunstige sødestoffer baseret på sucralose kan øge appetitten hos personer med overvægt eller fedme.

Allerede andet punkt denne gang fra bladet Celle , påpegede, at ikke-nutritive sødemidler (dvs. uden kalorier) kan ændre vores tarmmikrobiota og endda påvirke glukose (sukker) følsomheden.

Læs også: Kan for mange fibre være skadelige? Find ud af de mulige virkninger

Tips til at mindske forbruget af sodavand

Hvis du er det hold, der ikke giver op, er det muligt at indtage drikken med mere mådehold. Derfor giver næringsstoffet nogle vigtige tips:

  • Begræns forbruget lidt efter lidt - Hvis du tager det hver dag, kan du f.eks. prøve at tage det hver anden dag og reducere det yderligere over tid;
  • Køb i mindre portioner som dåser i stedet for flasker;
  • Prøv mousserende vand med smag eller med presset citron - kombinationen er lækker!

Kilde: Julia Canabarro, ernæringsekspert hos Dietbox.

Rul til toppen