De værste morgenmadsvaner for personer med højt kolesterol

Det såkaldte "høje kolesteroltal" rammer ca. 40 % af den brasilianske befolkning - ca. 86 millioner mennesker, siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO) Og selv om de fleste tilfælde har genetiske forbindelser, er vores kost meget vigtig for at forebygge og kontrollere sygdommen:

Hvad er kolesterol?

Før vi går over til emnet morgenmad og kolesterol, er det værd at forstå, hvad det betyder. Kolesterol er et stof, der findes i kroppen, og som er vigtigt for dens funktion. Det bidrager f.eks. til produktionen af kortisol (Det bidrager også til syntesen af D-vitamin og af syrer, der er involveret i fordøjelsen af fedtstoffer i mave-tarmkanalen.

Kolesterol er fedtopløseligt, dvs. det opløses kun i fedtstoffer, så det skal transporteres i blodet ved hjælp af lipoproteiner: de berømte LDL ("dårligt kolesterol") og HDL ("det gode kolesterol").

Det betragtes generelt som "højt kolesterol", når HDL-niveauet er for lavt, mens LDL-niveauet er for højt. Denne tilstand øger risikoen for hjerteproblemer og kan bidrage til hjerteanfald og slagtilfælde.

Læs også: Madlavning med ekstra jomfruolivenolie bevarer næringsstoffer i maden

Kolesterol og kost

Man mener, at de fleste tilfælde af forhøjet kolesterol er genetiske, mens andre er livsstilsrelaterede, som f.eks. dårlig kost e sædvandring .

Sandheden er dog, at uanset årsagen skal kosten være en bekymring for alle med sygdommen. Derfor er det vigtigt at planlægge dagens første måltid godt. Se her, hvad du ikke bør gøre:

Morgenmadsfejl for dem med højt kolesterol

Spring et måltid over

En undersøgelse Den samme undersøgelse viste, at mængden af LDL-kolesterol hos personer, der havde for vane at springe morgenmaden over, var næsten 10 mg/dL højere sammenlignet med personer, der ikke havde droppet morgenmaden.

Morgenmad og kolesterol: ikke at spise protein

En meget almindelig fejl, som ikke kun kan skade dem med højt kolesterol, er ikke at prioritere protein. Makronæringsstoffet er vigtigt og skal indtages hele dagen, ved hvert måltid. For ikke at nævne, at det øger følelsen af mæthedsfornemmelse Det er vigtigt, at du f.eks. føler dig mindre sulten ved frokost eller aftensmad.

Overdreven pølseforkælelse

Ud over mængden er det også værd at være opmærksom på kvaliteten af proteinet i morgenmaden, fordi forarbejdede fødevarer er meget almindelige på dette tidspunkt af dagen (såsom skinke, mortadella, bacon, kalkunbryst, salami? fedt .

Så byt disse varer ud med mere næringsrige kilder til næringsstoffet, f.eks. æg, yoghurt, tun og kylling.

Morgenmad og kolesterol: overdrevent mange raffinerede kulhydrater

Og hvis proteiner ofte udelades fra morgenmaden, er det raffinerede kulhydrater synes at herske på denne tid af dagen: brasilianerne elsker brød, kager, kiks og kiks - for ikke at nævne sukker til at søde kaffen med.

Men vidste du, at de i overskud kan være et problem for dem, der lider af højt kolesterol? Det skyldes, at de hurtigt omdannes til energi, hvilket fremmer insulintoppene i blodet og stimulerer kroppen til at lagre overskuddet i form af fedt. Hvilket bidrager til problemet!

Kulhydrater er dog stadig vigtige for at sikre den nødvendige gas om morgenen, så i stedet for at skære dem fra menuen, skal du vælge sundere alternativer (havregryn, frugt, korn, for eksempel).

Læs også: Mørk chokolade har fordele for ældre med kræft, viser undersøgelse

Rul til toppen