BBB-deltager finder maddiker i sin mad. Er det dårligt at spise?

For nylig har BBB 23 deltager Skooverflade Under et måltid fandt han en maddike på sin tallerken med mad, hvilket vakte væmmelse hos ham og søsteren. Bruna Griphao .

Så snart han fik øje på kæledyret, blev wrestleren fra jiu-jitsu Han spyttede det, han tyggede, ud og smed maden i skraldespanden, hvilket fik mange mennesker til at tvivle: Kan det have negative konsekvenser for helbredet?

Er det dårligt for dig at finde maddiker i maden?

Ifølge eksperter er de fleste af larverne fra insekter er spiselige For at give dig en idé om, at larverne i mel blev det første insekt, der blev betragtet som fødevare i EU i 2021, men forskellige kulturer rundt om i verden har spist disse insekter i tusindvis af år.

Hvis fluelarverne f.eks. indtages, neutraliseres de af mave-tarmkanalen under fordøjelsen, men hvis de kommer ind i huden, hovedbunden eller munden, kan de forårsage myiasis, en infektion, hvor de lever under huden, siger det brasilianske selskab for dermatologi (SBD) .

Læs også: Fred Nicácio fylder kaffe med sukker, hvordan man tager det uden sødning?

Venligst

Men det er måske ikke så enkelt, som det ser ud til. Ud over kvalme og endog opkastninger, der skyldes afsky ved at opdage en larve i maden, kan disse organismer være tegn på, at maden ikke er blevet rengjort, konserveret og/eller opbevaret ordentligt, og det er her, faren ligger.

Det skyldes, at der i disse tilfælde også kan forekomme mikroorganismer (dvs. insekter, som vi ikke kan se), som virkelig er skadelige for menneskers sundhed. Det gælder f.eks. orme, bakterier, vira og svampe, som kan give anledning til infektioner, fødevareforgiftning og parasitoser.

Med andre ord skal man være meget omhyggelig med hygiejnen af den mad, man spiser, ellers kan der dukke de harmløse fluelarver op, men også andre uønskede og skadelige væsner for kroppen. Når man er i tvivl, er det rigtige at gøre som bror og kassere maden.

Frugt, blade og grøntsager, som normalt spises rå, skal vaskes under rindende vand, derefter lægges i blød i klorvand (1 liter vand + 2 spiseskefulde 1 % natriumhypoklorit) i et par minutter og derefter skylles igen under rindende vand for at fjerne eventuelle spor af produktet.

Rul til toppen