Artiskok te: Fordelene og hvordan man forbereder drikken

O artiskok te er en af de mest gavnlige teer for sundheden, selv om den ikke er så populær. Hvad ikke alle ved er, at artiskok Det er en blomst, og de spiselige dele er dens kronblade. Den er meget næringsrig og kaloriefattig og kan bruges i mange forskellige opskrifter. Ikke kun det, den kan også bruges til at lave denne næringsrige te.

Blandt artiskokens egenskaber er dens rigelige indhold af mineraler det vigtigste: blomsten er en kilde til kalium, jern, calcium m.m. Desuden er den en kilde til fibre, som er vigtige for tarmens sundhed, og den indeholder en stor mængde vand og C-vitamin, som hjælper med at holde kroppen hydreret.

Fordelene ved at drikke artiskok te

Beriger kosten og styrker immunforsvaret

På grund af grøntsagens næringsrigdom er te fremstillet af den også en god måde at berige kosten på. Da artiskokens næringsstoffer findes i teen, kan man konkludere, at immuniteten er begunstiget af indtagelsen af drikken. Desuden kan den, især på grund af det store indhold af C-vitamin, hjælpe med at forebygge eller reducere inflammation i kroppen.

Beskytter hjertets sundhed

Det er bevist, at flydende artiskokeksekstrakt hjælper med at kontrollere blodtrykket, så man kan antage, at en lignende effekt kan observeres med te. Derfor kan drikken hjælpe med at forebygge hjerte-kar-problemer.

Læs også: Fødevarer, der hjælper med at sænke kolesterolet

Bidrager til at forebygge alvorlige kroniske sygdomme

Ved at styrke immuniteten kan artiskokte forebygge sygdomme som influenza og forkølelse. Desuden forebygger artiskokte med sin antiinflammatoriske virkning alvorlige kroniske sygdomme som Alzheimers og visse typer kræft, da de antioxidanter, der findes i planten, forhindrer oxidativt stress - resultatet af frie radikaler - i at udvikle sig.

Bekæmper forstoppelse og væskeophobning

Denne drik er meget hydrerende og har en vanddrivende virkning, hvilket hjælper med at forhindre væskeophobning og dermed forhindrer forstoppelse.

Hvordan man tilbereder artiskok te

  • 1 spiseskefuld tørrede artiskokblade
  • 1 kop kogende vand
Rul til toppen