Pelsede pletter: årsager og hvordan man behandler dem

Du vågner op og finder en plet på overlæben, det område, der deler næsen og munden, bedre kendt som "overskægget". Det giver uden tvivl et stort æstetisk ubehag. Men disse mærker er mere almindelige end det ser ud til, og de kan let behandles.

Hvad forårsager pletter?

Solens stråler er blandt de vigtigste årsager til mørke pletter i ansigtet, især i overlæben, fordi de er ansvarlige for at aktivere melanogenese i huden og fremme forøgelsen af melanin i området, hvilket forårsager store æstetiske gener.

Derudover kan andre faktorer have direkte indflydelse på dannelsen af mærkerne, såsom hormonelle ændringer, genetisk disposition eller friktion fra voksbehandling. Men den gode nyhed er, at det er muligt at behandle dem og endda forhindre deres forekomst, uanset om det er på andre dele af ansigtet eller på halsen.

Læs også: Hyaluronsyre: Hvad det er og fødevarer, der stimulerer produktionen

Behandling af fuzz

Melasmapletterne lysner lidt efter lidt, indtil de er helt fjernet; det er en proces, der foregår i etaper. På denne måde kan der anvendes specifikke syrer og dermokosmetik samt peeling, mikro-needling og laser.

I tilfælde af mærker forårsaget af voks, uanset om de er kolde eller varme, er det nødvendigt at ændre metoden til en friktionsfri løsning, såsom tråd, laser eller creme.

Kun en hudlæge kan angive den bedste behandling i hvert enkelt tilfælde, og uanset hvilken procedure der er tale om, er det vigtigt at bruge daglig solcreme for at undgå en ny mørkfarvning af huden.

Sådan inddrager du syrer i din hudplejerutine

Først og fremmest er det vigtigt at lave en berøringstest, dvs. påfør en lille smule af produktet i nærheden af albuebøjningen og observer det i 24 timer. Hvis der opstår irritation, rødme eller kløe, skal du stoppe med at bruge det.

Desuden er det ideelt at begynde at bruge syrerne på skift, så huden kan vænne sig til produktet.

Generelt anvendes syren efter fugtningsprocessen i hudplejetrinnet. Men det er vigtigt at konsultere en hudlæge for at få de rette instruktioner.

Reference: Dermaclub

Rul til toppen