Hårfjerning under graviditet: Hvad kan og kan ikke bruges i denne periode?

Hårfjerning under graviditet kan resultere i forskellige tvivlsspørgsmål for kvinder, der er i gang med en graviditet. Selv om de måske har lyst til at fjerne deres hår, kan øjeblikket ende med at få dem til at stille spørgsmålstegn ved, hvilken metode der er den mest hensigtsmæssige i denne periode, for eksempel.

Ifølge hudlæge Fabiane Andrade Mulinari Brenner, der er koordinator for SBD's hår- og negleafdeling, er det, der er indiceret, at kvinden beholder den metode, hun var vant til under graviditeten. Man bør dog overveje en anden mulighed for hårfjerning, hvis den tidligere anvendte mulighed var laser eller pulserende lys. Kort sagt er de ikke tilladt under graviditeten.

Nedenfor kan du se retningslinjer for andre populære metoder til hårfjerning under graviditet:

Læs mere: Brystforandringer under graviditeten: Hvad er de mest almindelige?

Hårfjerning under graviditeten: barbermaskine, voks og hårfjerningscremer

  • Blade: Det kan bruges under graviditeten og er en god mulighed for at moderen kan føle mindre smerte. Ifølge Fabiane skal man dog være forsigtig med ikke at skære sig selv, for ved at forårsage disse mikrotraumer på huden åbner det en dør for mulige infektioner.specialist;
  • Varm eller kold voks: Men da huden bliver mere følsom under graviditeten på grund af hormonelle udsving, kan kvinden føle mere smerte ved brug af varm og/eller kold voks. Desuden kan ethvert traume på huden, f.eks. ved at trække produktet ud, forårsage pletter;
  • Epileringscremer: Selv om denne form for hårfjerning ikke officielt er kontraindiceret for gravide kvinder, er det den mindst anbefalede, fordi hårfjerningscremer har en tendens til at irritere huden, og den gravide kvinde kan derfor få urenheder som følge af denne allergiske proces.

Endelig er det værd at huske på, at intim hårfjerning ikke bør finde sted under graviditet. Det skyldes, at hårene beskytter skeden mod bakterier. Desuden er dette område af kvindekroppen mere følsomt, da det er i færd med at udvide knoglerne og forberede sig på fødslen.

Kilde: Fabiane Andrade Mulinari Brenner, dermatolog og koordinator for hår- og negleafdelingen i det brasilianske selskab for dermatologi (SBD)

Rul til toppen