Tapioka er uden gluten og fedt blevet slankemidlernes darling, og den praktiske tilberedning og dens ry for at være slank har gjort den populær over hele landet. Men er tapioka virkelig en allieret for dem, der ønsker at tabe sig? Med andre ord, er tapioka fedende eller slankende?

Hvad er tapioka

Tapioka er en stivelse, der udvindes af maniokaroden, dvs. når den opvarmes i en stegepande, danner den en dej, der kan fyldes.

Får tapioka dig til at tage på eller tabe dig?

Alt kan faktisk gå i vasken alt efter, hvordan det tilberedes, hvor meget der spises, og hvad du tilføjer til fyldet. Kom og forstå det bedre.

Når det drejer sig om vægttab, skal man gøre sig nogle overvejelser. For det vigtigste næringsstof, der er til stede, er nemlig det kulhydrat som efter fordøjelsen danner glukose, dvs. at hvis forbruget ikke er doseret, kan det fremme vægtøgning.

Da tyggegummi desuden har et højt glykæmisk indeks, som er den hastighed, hvormed glukose kommer ind i kroppen, kan denne faktor også være ansvarlig for ophobning af fedt i kroppen.

Læs også: Bliv slank: Sund erstatning for fire fødevarer

Men alligevel, det er muligt at tabe sig Et tip er at inkludere ingredienser med et højt fiberindhold som f.eks. chiafrø eller malet hørfrø i tapioka-dejen, hvilket reducerer det glykæmiske indeks i tilberedningen, hvilket forhindrer vægtøgning og øger dens næringsværdi.

En anden god idé er at lave en crepioca (pandekageblanding). I stedet for fem skefulde stivelse kan du bruge en enkelt skefuld stivelse og supplere den med to æg. Denne erstatning er dog ikke nyttig, hvis fyldet er fuld af fedt eller hvis der anvendes forarbejdede fødevarer. Vælg noget let tilbehør, f.eks. blade, grøntsager, kyllingestrimler eller ricotta.

Men hvis du vil have flere tips om, hvordan du kan gøre opskriften sundere, se her andre muligheder

Rul til toppen