Når det drejer sig om couscous, kan definitionerne variere afhængigt af landets region, fordi det nogle steder laves med majsmel Men er enhver form for couscous virkelig fedende? Se nærmere på det:

Couscous nordestino fedende?

Det indeholder majsmel i flager (eller majsmel i nogle tilfælde) og salt. Det vigtigste kendetegn er, at det er en kilde til komplekse kulhydrater - dem, der fordøjes langsomt af kroppen, og som derfor ikke giver blodsukkerspidser.

En portion på 100 gram indeholder 113 kalorier (svarende til den samme portion kogte hvide ris). Og en masse bakke et B-kompleks vitamin, der hjælper hukommelse, kognition og endda kontrol af hjerterytmen.

Læs også: Marokkansk couscous opskrift med grøntsager

Er marokkansk couscous fedende?

Marokkansk couscous er en populær ret med mange fordele, der stammer fra Mellemøsten. sundhed .

Du kan også forbedre denne ret med forskellige ingredienser og sikre forskellige smagsoplevelser, fordi denne mad ikke kræver mange tilberedningsteknikker og derfor kan være en del af din madlavning. ugentlig menu .

Det er dog den mest kalorieholdige: en portion marokkansk couscous på 100 gram indeholder næsten 200 kalorier.

Læs også: Nordøstlig couscous: fordele og opskrift på mikrobølgeovn

Couscous Paulista fedende?

Endelig er São Paulo-couscous den couscous, der har den højeste glykæmisk indeks Det skyldes, at det er mere forarbejdet end andre fødevarer, idet det omdannes til sukker og falder hurtigere i blodbanen end dets "fætre".

100 gram paulista couscous betyder 180 kalorier.

Konklusion

De tre retter har nogle fælles træk: De er alle kilder til kulhydrater De giver energi, men bør indtages med måde, da de indeholder en betydelig mængde kalorier.

Det er dog nødvendigt at forstå, at intet enkelt produkt har evnen til at få dig til at tabe dig eller tage på i vægt, fordi det, der er relateret til vægttab, er den mængde kalorier, som kroppen indtager i løbet af dagen. kalorieunderskud hvilket er, når vi indtager færre kalorier, end vi forbrænder.

Med andre ord vil det hverken øge eller mindske din vægt at spise en hvilken som helst type couscous. Det, der virkelig tæller, er den balance - Med andre ord skal du spise moderate portioner og satse på sunde tilbehør (i stedet for bacon, tørret kød og smør kan du f.eks. investere i æg, grøntsager, sardiner eller tun).

Læs også: Flexitarisk kost: Hvad er det, hvordan man gør det og menu

Rul til toppen