Støjende stoffer: Teenagefænomen kan skade hørelsen

Det er en kendsgerning, at TikTok er blevet et arnested for tendenser, især blandt unge mennesker. Men nogle nye funktioner på det sociale netværk, som f.eks. skønhedstips , udfordringer og andre tricks, er tvivlsomme og endda skadelige for offentligheden. Sound drugs er det seneste eksempel på misinformation på nettet: Det hele startede med en ung mand, der påstod, at det er muligt at blive høj uden at bruge stoffer .

Til dette formål er det nødvendigt at lytte til nogle typer lyde på en digital platform kaldet i-doser, som har lyde af elektroniske beats og højfrekvent brummen samt visuelle stimuli. Denne kombination af lyde kombineret med visuelle stimuli giver angiveligt den samme reaktion som indtagelse af stoffer. Men har disse lydstoffer virkelig denne hallucinogene kraft?

Se også: Alkoholisme: Hvornår er det tid til at søge hjælp?

Støjende stoffer bedøver ikke, men de kræver opmærksomhed

Dette er hvad Det brasilianske selskab for pædiatri som vurderede konsekvenserne af spørgsmålet og udarbejdede et materiale, der filtrerede risiciene ved den nye praksis. I første omgang, der findes ingen videnskabelige beviser for den narkotiske virkning Denne type lydfrekvenser har trods alt eksisteret i nogen tid - kaldet bineurale bølger eller binaurale beats Du skal blot søge efter udtrykket på YouTube eller andre streamingplatforme (f.eks. Spotify og Deezer).

Men ifølge SBP selv, den slags lyd kan være et farligt værktøj, fordi personen lytter til frekvensen med høj lydstyrke i headsettet. Høring Overdreven og kontinuerlig ekstern stimulering af støj kan forårsage ændringer i neuroplasticiteten (hjernens evne til at vokse), udvikle sig og ændre dens struktur. Dette kan påvirke de forbindelser, der er nødvendige for en sund hjerne og mental udvikling", fremhæver et uddrag fradokument.

"Når lyden bliver en høj, skinger, skarp og konstant støj, som f.eks. sirener eller lyden af sprængstoffer, kan folk udvikle sig fra en simpel tilstand af forbigående neurotisme til irreversible skader på høreapparatet med markante konsekvenser. Især hos børn og unge, som altid er mere sårbare," hedder det i en anden passage i SBP-teksten.

Symptomer på afhængighed

Ifølge SBP tyder nogle tegn på forværret eksponering for støj ved høj lydstyrke, f.eks:

  • Vanskeligheder med at opfatte høje lyde.
  • Tilstedeværelse af tinnitus.
  • Kommunikationsforstyrrelser, der skaber social isolation og vanskeligheder med at interagere.
  • Ændringer i søvnen eller endda auditive hallucinationer hos mere følsomme personer.

For forældre og værger, der er bekymrede for deres børn og unge, er det vigtigt at kontrollere tidspunktet for brug af og adgangen til applikationer til sociale netværk samt at kontrollere lydenhederne for at undgå misbrug. Det er også vigtigt at lade den unge person tale frit om emnet - de skal have lov til at tale om det. fremme af dialog Det gør det lettere at forklare risiciene på en sund og forståelig måde.

Rul til toppen