Squalane: Lær alt om det aktuelle fugtighedsgivende aktivstof til huden

Hvis du altid er opdateret med skønhedstrends, har du sikkert hørt om squalane, der bruges i fugtighedscremer, serum, læbeprodukter og endda i nogle Covid-19-vacciner Det er afledt af squalen, en kemisk forbindelse, der blev opdaget i 1906 og findes i hajleverolie.

Navnet stammer fra den dyrefamilie, som den stammer fra: Squalidae Få alt at vide om aktivet:

Opdagelse af squalan

Da forskerne forskede i en hajrace fra det sydlige Stillehav (nærmere bestemt fra de dybe farvande ud for Okinawa i Japan), fandt de en mærkelig kendsgerning ved dyrene: de udviklede ikke ondartet tumor .

De fandt hurtigt ud af, at dette skyldtes tilstedeværelsen af squalen, som også kan virke på hydrering Problemet var, at det ikke var bæredygtigt at dræbe hajer for at skaffe dette stof, så forskerne begyndte at lede efter andre (sikrere og mere effektive) måder at skaffe det aktive stof på.

På denne måde fandt de squalen i plantekilder som oliven, mandler og sukkerrør Og selv i menneskers hud: Vores talgkirtler producerer stoffet fra vi er spædbørn, men produktionen begynder at aftage i 20-årsalderen.

Derefter udviklede de squalane, en mere stabil form af squalen, der gennemgår en proces kaldet hydrogenering og bliver til en mættet olie, hvilket gør det lettere at bruge på huden, fordi det holder længere.

Læs også: Peptider: Fordelene ved hudpleje

Hvad bruges det til

Selv om den er fedtet, kan den bruges til alle hudtyper (også den acne Med andre ord bliver aktivstoffet hurtigt genkendt og absorberet af kroppen uden at efterlade en "klæbrig" fornemmelse og uden at tilstoppe porerne.

Desuden bruger specialister ofte squan som et hjælpestof i sammensætningen af visse vacciner Målet er at øge produktionen af antistoffer .

Hvordan man bruger squalane

I dagligdagen kan du finde stoffet i fugtighedscremer og serum til ansigtet, læbepomader Men den kan også bruges i makeup, shampoo og balsam, kropslotioner og hånd- og neglebåndsprodukter.

Squalane er alsidig og kan kombineres med C-, E- og retinol-vitamin samt salicylsyre .

Rul til toppen