Rysten: hvad det er og mulige årsager

Kuldegysningerne er rystelser - Ifølge Roberto Debski, der er praktiserende læge, er den første situation let at løse: Det eneste, du skal gøre, er at tage ekstra tøj på for at slippe af med ubehaget: "Rystelser opstår, så kroppen genererer mere varme for at kompensere for den lave temperatur", forklarer han.

Se også: Hvorfor har vi ondt i musklerne, når vi får influenza eller Covid-19

Årsager til kuldegysninger

På den anden side er rystelser også tegn på andre sygdomme, især hvis de er vedvarende. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på andre symptomer, der ledsager rystelserne, såsom feber og smerter.

Ifølge Debski er rystelser en form for forsvar af organismen, især hvis det er relateret til infektioner og metaboliske ændringer: "For at hjælpe med at stoppe ubehaget kan brugen af antipyretika og tage et varmt bad hjælpe, men de behandler ikke problemets oprindelse", advarer specialisten: "Det er nødvendigt at søge lægehjælp for at undersøge årsagen til sygdommen og udføre behandling.tilstrækkelig", tilføjer han.

Se de sygdomme, der kan forårsage kuldegysninger:

  • Forskellige infektioner, f.eks. urinvejsinfektioner, nyre og lungesygdomme: I disse tilfælde er det vigtigt at gå til lægen hurtigt, da kroppen kæmper mod infektionen. Som et behandlingsrespons kan specialisten ordinere antibiotika i forbindelse med andre typer medicin.
  • Influenza: Hvis symptomerne er mere alvorlige, er det normalt, at kroppen får kuldegysninger. Det er vigtigt at holde sig varm for at lindre ubehaget. Fødevarer , hydrering ( forbrug af te hvile og isolation er afgørende for helbredelsen.
  • Hypoglykæmi: Faldet i blodsukkeret kan også være skyld i kuldegysninger. Hypoglykæmi kan forårsage bleghed og afkøling af kropstemperaturen på grund af faldet i blodtrykket. For at komme sig over ubehaget er det vigtigt at spise ordentligt og undgå lange fasteperioder.
  • Metaboliske forandringer: dysfunktioner i skjoldbruskkirtlen Hormonel ubalance har normalt andre typer af symptomer, der signalerer problemet.

Undgå selvmedicinering

Når du føler kuldegysninger, kan det første, du gør, være at bruge medicin med febernedsættende egenskaber. Dette anbefales dog ikke, fordi det selvmedicinering kan skjule symptomerne på sygdommen og gøre det vanskeligere at stille en medicinsk diagnose, så du skal sørge for at kontakte din læge, hvis kuldegysningerne varer ved i længere tid.

Se også: Planlæg din influenzavaccine

Kilde: Roberto Debski, praktiserende læge.

Rul til toppen