Romanesco: Opdag plantens fordele for din organisme

Alle ved, at blade og grøntsager er grundlæggende for en sund sund kost Men kan du variere din menu, eller spiser du altid de samme ting? Romaine er en grøntsag fra brassica-familien af grøntsager, såsom kål, broccoli, kål, kålrabi og rucola. Den er rig på fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler og har en række fordele for hjerte-kar-systemet, immunforsvaret og nervesystemet.

Grønsagen stammer oprindeligt fra Italien og består af miniblomster og har en blød grøn farve, der ligner en blanding af blomkål og broccoli. Den har også et højt indhold af næringsstoffer og kan spises rå eller stuvet.

Læs også: Sapota preta: Lær alt om "chokoladepuddingfrugten

Fordele ved Romanesco

Lavt indhold af kalorier

Grøntsagen er en fantastisk mad for dem, der har til hensigt at tabe sig, da enheden kun har 30 kalorier. Derfor kan den spises uden at bekymre sig om overskud.

Den er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter

Den har et stort indhold af C-vitamin, et næringsstof, der hjælper på immunforsvaret, forebygger forkølelse og influenza og bekæmper frie radikaler. Den er også en kilde til kobber, calcium, magnesium, fosfor, S-vitamin og folinsyre. Den har også en antiinflammatorisk virkning og styrker kroppens forsvarssystem gennem klorofyl.

Roma har mange fibre

Ligesom andre bladgrøntsager er romanesco en kilde til opløselige og uopløselige fibre og er derfor tilstrækkelig til at hjælpe dig med at tabe dig, sikre en god tarmfunktion, styrke muskler og knogler og give større mæthedsfornemmelse ved måltiderne.

Styrker immunsystemet

Antioxidanterne og vitaminerne virker direkte på at forbedre immunsystemet. Fødevaren hjælper også med at bekæmpe infektioner og har isothiocyanat- og glucosinolatkomponenter, som er velkendte egenskaber, når det gælder forebyggelse af kræft.

Folinsyre i romanesco

Romaine er en kilde til B9-vitamin, som er afgørende for det kognitive systems funktion og for hjernens sundhed. Gravide kvinder har også direkte gavn af det, da folinsyre er afgørende for dannelsen af børn.

Romaine er godt for knogler og muskler

Grønsagen er en kilde til jern, kalium og calcium, hvilket gør den til et godt valg til behandling af blodmangel og styrkelse af knogler og muskler.

Rul til toppen