Neglebånd: Hvad er de, og hvordan skal de plejes?

Den vigtigste funktion af neglebånd Ifølge Brazilian Society of Dermatology (SBD) forhindrer denne hud, at snavs og bakterier kan trænge ind og nå neglematrixen - den vigtigste del af neglen, som er ansvarlig for dens vækst.

Ifølge Aparecida Bombonato, en fodterapeut fra São Paulo, kan overdreven fjernelse af neglebånd påvirke negle matrix forårsager skader og endda paronychia.

Dette er en type infektion i vævet omkring neglene, som skyldes en skade eller irritation, f.eks. en negleskade. neglebånd Det omkringliggende væv er normalt smertefuldt, hævet og rødt og kan også have pus.

Læs også: Hvilke fødevarer er gode for dine negle?

Er det bedre at fjerne eller beholde neglebåndet?

For Aparecida er det ideelle, at man ikke fjerner noget fra neglebåndet for at undgå risikoen for at forårsage paronychia.

"Folk beder generelt om fjerne neglebåndet Det er dog værd at bemærke, at når denne hud fjernes i dybden, er der en risiko for at beskadige neglens matrix. søm og nogle gange uopretteligt beskadige den", advarer den professionelle.

Ifølge hende dannes neglen under neglebåndene hele tiden, og den skarpeste del af tangen kan trække små splinter ud, hvilket får neglen til at vokse med revner og fordybninger.

"Når der er traumer i matricerne i de negle Uanset om det er på hænder eller fødder, vokser de uregelmæssigt på grund af en forstyrrelse af deres kønsceller.

Læs også: Hvorfor bider folk deres negle?

Når huden omkring neglen begynder at løfte sig, er det desuden et tegn på, at neglebåndet er blevet fjernet mere end anbefalet, og at det derfor kan give plads til bakterier: "Hævet hud er et advarselstegn!

Det er ikke tilrådeligt at fjerne deres neglebånd overhovedet, fordi neglematrixen stadig er under dannelse, så hvis den beskadiges, kan det føre til misdannelser og skader for altid", forklarer han.

Læs også: Neglepletter og andre ændringer kan betyde sygdomme. Lær at identificere

Hvordan plejer man neglebånd?

Det vigtigste, især i koldt vejr, er at fugte neglebåndene, så Aparecida anbefaler at bruge en særlig creme på neglebåndene hver aften, især før sengetid.

"I løbet af natten vil cremen beskytte huden og neglematrixen. Det er almindeligt, at neglebåndet bliver mere tørt om vinteren, så det er meget vigtigt at skabe denne vane," forklarer hun.

Læs også: Er det trods alt sikkert at bruge formaldehyd base coat på neglene?

Specialisten anbefaler brugen af specifikke cremer til neglebånd, så undgå dem, der købes på apoteker, og sats på mærker, der investerer i pleje af dette område af kroppen eller æteriske olier.

"Disse cremer indeholder generelt ingredienser med et højt indhold af blødgørende aktive stoffer, som til gengæld fugter og blødgør neglebåndene, f.eks. vegetabilsk voks, æteriske olier og E-vitamin", forklarer han.

Kilder: Aparecida Bombonato, fodterapeut og underviser i fodterapi på Senac São Paulo .

Reference: Sociedade Brasileira de Dermatologia (SBD).

Rul til toppen