Kanel til slankning: Hvordan man bruger krydderiet

Kanel er et af de mest almindelige hverdagskrydderier og kan være en god allieret for dem, der ønsker at tabe sig, fordi det blandt andet reducerer sulten, stimulerer fordøjelsen og reducerer det dårlige kolesterolniveau i blodet,at fremme den fedtforbrænding .

Kanel til slankning: Hvad siger videnskaben?

Undersøgelser viser, at kanel kan at vende virkningerne af en fedtholdig kost Denne afhandling blev præsenteret på den amerikanske konference om hjertesundhed, hvor rotter blev fodret med et krydderitilskud i 12 uger.

Ved undersøgelsens afslutning fandtes der flere antioxidant- og antiinflammatoriske molekyler i deres kroppe - dvs. molekyler, der beskytter vores kroppe mod skader forårsaget af stress - end før. Desuden viste de også et vægttab og endda mindre mavefedt.

I forskning ledet af det amerikanske landbrugsministerium har forskere fundet ud af, at antioxidant-rige kanelekstrakter hjalp med at reducere risikofaktorer forbundet med diabetes og hjertesygdomme. 22 frivillige med fedme og præ-diabetes blev tilfældigt inddelt i to grupper. Den ene fik placebo, den anden en dosis afDe blodprøver, der blev taget ved undersøgelsens start og efter seks og 12 uger, viste, at kanelekstrakt forbedrede antioxidantstatus og bidrog til at reducere blodsukkeret.

Hvordan man indtager kanel

Du kan drysse kanelpulver på frugt, varme drikke, mælk og, hvis du vil, endda på din mad. Endelig er her nogle måder at bruge kanel på i din vægttabsrutine:

  • Drys kanelen i kaffen eller tilsæt den til pulveret, inden du brygger kaffen;
  • Frys krydderiet i isterninger for at give vandet smag og aroma;
  • Smag bagt eller grillet frugt, f.eks. æble og banan, til med en knivspids kanel;
  • Krydr det ristede blomkål, den søde kartoffel, spaghetti og græskar med en knivspids kanel;
  • Bland kanel med smeltet halvsød chokolade og valnødder, og sæt den på køl;
  • Tilsæt en knivspids kanel til linser eller sort bønnesuppe.

Læs også: 8 termogene fødevarer, der er allierede i kosten

Rul til toppen