Kan druesaft hindre kosten for dem, der ønsker at tabe sig?

Forfriskende og sød druesaft er en del af menuen hos mange brasilianere. supermarked - De, der ønsker at tabe sig, kan dog have følgende tvivl: Gør druesaft dig fed? Find ud af mere:

Læs også: Kost for at tabe dig: Ved, hvilke fødevarer du skal prioritere (og hvilke du skal undgå)

Ernæringsmæssige egenskaber

Druen i dens forskellige sorter er en sund frugt, en kilde til vitaminer og hovedsagelig fuld af antioxidanter Derfor er dens saft også næringsrig og gavnlig for sundheden.

Det er dog vigtigt, at det er en naturlig eller hel drik, så der er ingen grund til at forveksle den med de sodavand med frugtsmag, der findes på markedet, og som er kunstige og indeholder kemiske tilsætningsstoffer, der er fortyndet i sukkerholdigt vand, som slet ikke er næringsrige og kan ødelægge kosten for dem, der ønsker at tabe sig .

Se nogle af fordelene ved naturlig druesaft:

  • Øger immuniteten: Ligesom frugten, som den er lavet af, har druesaft antiinflammatoriske, antimikrobielle og, især i tilfælde af grønne druer, svampedræbende virkninger;
  • Bekæmper træthed og giver energi: På grund af druernes egenskaber hjælper det blodgennemstrømningen og bekæmper på denne måde træthed, forbedrer kroppens ydeevne i fysiske aktiviteter og hjælper med at muskelgenopretning ;
  • Ung og sund hud: dens forhold til blodgennemstrømningen i kroppen er også til gavn for hudens sundhed og udseende og sikrer et ungdommeligt og frodigt udseende i længere tid. Det indeholder også en stor mængde af resveratrol som forlænger hudens ungdommelighed og mindsker virkningerne af aldring;
  • Beskytter hjertet: også på grund af den handling, der er relateret til blodgennemstrømningen, gavner drikken hjertet og kardiovaskulær sundhed Desuden forhindrer dens rigelige indhold af antioxidanter eventuelle inflammatoriske processer, der kan skade hjertet.

Er druesaft fedende?

Når vi taler om druesaft (især hvis den er siet), skal vi huske, at den næsten ikke indeholder fibre, fedtstoffer eller proteiner - tre næringsstoffer, der sikrer mæthedsfornemmelse Desuden fordøjes det hurtigt af kroppen og omdannes til energi (dvs. blodsukker) kort tid efter indtagelsen.

Dette kan være dårligt for vægttab, da menuen skal være rig på kaloriefattige fødevarer, der holder mæt i længere tid.

Dette betyder dog ikke, at druesaft er fedende, eller at det er forbudt i kosten. Hvis forbruget er moderat og strategisk gennemtænkt, kan væsken være meget fordelagtig!

Ernæringsekspert Renata Mayer, ernæringskonsulent for Da Magrinha, anbefaler f.eks. at bruge det som pre-workout Det er noget, man tager, man føler sig ikke 'tung' til træning, og man får mere vilje", siger hun. For ikke at nævne, at druesaft som allerede nævnt også hjælper musklerne med at restituere efter træning.

Den anbefalede mængde varierer fra person til person - men er generelt omkring et glas en halv time før fysisk aktivitet. Det er dog altid værd at rådføre sig med din læge, før du sætter drikken på din menu (især hvis du har diabetes).

Kilde: Renata Mayer (CRN 41459), ernæringskonsulent Da Magrinha, uddannet fra Faculdades Metropolitanas Unidas (FMU) og efteruddannet i fødevaresundhedsovervågning og -forvaltning (IMeN/FAMESP).

Find ud af, om din vægt er sund Beregn hurtigt og nemt Opdag
Rul til toppen