Hvorfor løg stikker i øjnene og får dig til at græde

Vi har alle været der, og selv de stærkeste af os kan ikke holde tårerne tilbage, når vi skærer i denne tilsyneladende harmløse mad. Men hvorfor brænder løg vores øjne og får os til at græde? Forklaringen har intet at gøre med vores følelsesmæssig tilstand Det sker som følge af en kemisk reaktion. Forstå det bedre nedenfor:

Hvorfor får løg dig til at græde?

Løg består af celler, som igen bærer en kemisk forbindelse kaldet svovl Ved at skære det nedbryder vi nogle af disse celler og frigiver dette og andre stoffer til luften - f.eks. de såkaldte svovlforbindelser.

Svovlforbindelserne, der frigøres, når vi skærer løg, reagerer og bliver til gasser, der irritere øjnene Denne gas kommer i kontakt med fugten i øjnene og danner en meget fortyndet opløsning af syre (sandsynligvis svovlsyre), som giver en brændende fornemmelse.

Da området er meget følsomt, reagerer kroppen på denne måde ved at producere vand, indtil irritationen er kontrolleret. Forstår du det?

Læs også: Ægallergi: hvad det er, årsager, symptomer, diagnose og behandling

Sådan undgår du ubehag

Det er f.eks. værd at hakke maden i nærheden af en beholder med vand, så svovlgasserne reagerer med væsken og ikke kommer i øjnene. fryser i ca. 10 minutter, før du håndterer det, hjælper også, da det nedsætter den hastighed, hvormed forbindelserne dannes.

Endelig skal du placere en ventilator bag dig (så luftstrømmen fører irriterende stoffer væk) og bære briller er andre tips.

Læs også: Find ud af, hvad der er den bedste kost i verden (stemt for femte år i træk!)

Reference: Germano Luis Marinho, As Cebolas Nos Fazem Chorar?; Colégio Técnico da UFMG, tilgængelig på //www.ufmg.br/cienciaparatodos/wp-content/uploads/2011/08/57-ascebolasnosfazemchorar.pdf

Rul til toppen