Hibiscus: Hvad er hibiscus, og hvad er fordelene ved den

O hibiscus bliver mere og mere moderne, hovedsagelig på grund af den te Hibiscus er en blomst, også kendt som azedinha og caruru-azedo, blandt andre navne. Det menes at være oprindeligt fra Angola, men den er også meget til stede på det asiatiske kontinent. Men ved du, hvad hibiscus er, og hvad er fordelene ved hibiscus?

Blomsten er som helhed meget næringsrig. Bladene, som kan spises i salater, er rige på vitaminer, f.eks. A-vitaminer. Blomsten, som generelt er rød og sur i smagen, indeholder syrer, som er vigtige for sundheden. Det er af denne del, når den er dehydreret, at man laver te af den.

Hvad er hibiscus

Ud over A-vitamin er bladene også rige på B1-vitamin Ikke kun det, men de er også rigelige på mineralsalte og aminosyrer.

Blandt de syrer, der findes i bægeret, er citronsyre, hibisk syre, æblesyre og vinsyre, sidstnævnte findes også i vin, og den har antioxidante egenskaber.

Citronsyre er meget anvendt som et naturligt konserveringsmiddel, mens æblesyre, der også findes i æbler og pærer, er meget anvendt i fødevareindustrien.

Hvad er fordelene ved hibiscus

Hibiscus har flere antioxidantstoffer som flavonoider, især anthocyaniner, der har en kardiobeskyttende og kardiodilaterende virkning og bidrager til at forhindre ophobning af fedtstoffer.

Bekæmper virkningen af frie radikaler

Frie radikaler er molekyler, der fremmer oxidation af andre molekyler og er derfor bl.a. forbundet med for tidlig aldring af huden og fremkomsten af rynker.

Læs mere: 7 antiinflammatoriske fødevarer, som du altid bør have ved hånden

Hvad er hibiscus: Hjælper med vægttab

Takket være sin vanddrivende virkning forhindrer teen væskeophobning og hjælper med at "tømme" kroppen. Derfor er den, kombineret med en afbalanceret kost og en motionsrutine, fremragende til at hjælpe med vægttabsprocessen.

På samme måde er hibiscus te en god allieret for dem, der er på slankekur, fordi den indeholder en hæmmer, der blokerer produktionen af amylase Dette er et enzym, der omdanner stivelse til sukker. Hvis du drikker hibiscusthe efter måltiderne, hjælper det reducere kulhydratoptagelsen Dette vil gradvist føre til vægttab.

Det er et naturligt afslappende middel

Desuden virker hibiscus te som et ægte afslappende middel, helt naturligt - og bedst af alt: billigt og tilgængeligt. Du skal bare lave din te og tage et øjeblik til at nyde roen og freden.

Læs også: Meditation: Alt, hvad du behøver at vide om denne praksis

Hvad er fordelene ved hibiscus: Forebygger forhøjet blodtryk

Drikke te af denne blomst hjælper med at forhindre en stigning i blodtrykket i arterierne, hvilket kan forårsage f.eks. et hjerteanfald.

Hvordan man forbruger

Som sagt kan dens blade tilsættes til salater, hvilket sikrer endnu flere vitaminer til enhver opskrift. Ikke kun det, te fremstillet af dens tørrede bæger er helt sikkert dens mest almindelige og populære anvendelse, men det er ikke den eneste.

Andre mulige anvendelser af hibiscus er f.eks:

  • Medicinsk brug (kapsler og dehydreret ekstrakt);
  • Terapeutiske formål;
  • Ornamental anvendelse (dekorative blomster).

Hibiscus te opskrift

Bring 200 ml vand i kog, men lad det ikke koge helt op. Tag det af varmen, så snart det begynder at koge. Tilsæt 1 spsk. hibiscus. Lad det trække i en tildækket beholder i 10 minutter.

For at opnå de bedste resultater kan du tilsætte en spiseskefuld revet ingefær til teen. Du kan også øge teens virkning med kanel eller padderokke (disse ekstra ingredienser er termogene og fremskynder dit stofskifte, dvs. de hjælper dit kalorieforbrug endnu mere).

Læs mere: Hibiscus te: Hvordan man forbereder og indtager for vægttab

Rul til toppen