Er olien i sardindåsen dårlig for dig?

Til stede i velsmagende opskrifter som f.eks. paté, naturlige snacks og pasta , a sardin er en allieret af sund kost på grund af sin praktiske anvendelighed og tilstedeværelsen af omega 3, som er en type godt fedt, der har en antiinflammatorisk virkning og kan bruges til at kontrollere kolesterol- og blodsukkerniveauet. Men når du inkluderer fiskekonserves i din rutine, har du måske bemærket, at aluminiumsbeholderen er fyldt med sardinolie, en fed væske, der også hjælper med at opretholde denMen er det sundt at indtage denne olie? Læs videre for at finde ud af det.

Sardinolie: smide ud eller tilføje til opskriften?

Selv om sardinolie ikke ser særlig attraktivt ud, kan den bruges i opskrifter og udgør ingen sundhedsrisiko, hvis den indtages med måde. omega 3 og andre mikronæringsstoffer såsom eicosapentaensyre og docosahexaensyre, som er komponenter, der bidrager til, at organismen fungerer godt. type umættet fedt og som menneskekroppen ikke kan syntetisere, hvilket betyder, at det i det væsentlige skal erstattes gennem maden .

Det er dog værd at understrege, at olien i sardinedåsen indeholder et højt indhold af natrium. Derfor er det værd at afbalancere forbruget og kun inkludere en del af olien i opskriften. På den måde får du glæde af fordelene ved omega 3, men udløser ikke problemer som væskeophobning og forhøjet kolesterol.

Et interessant alternativ er derfor at kombinere forbruget af sardiner med fisk på dåse med vand eller konserveret i ekstra jomfruolivenolie Desuden er det altid en god idé at spise frisk fisk, når det er muligt.

Se også: Opskrifter på fisk til slankning med velsmagende retter

Fordele ved sardiner

Sardiner er en velsmagende fisk, der er let at finde - det skyldes, at den er rigeligt udbredt i Atlanterhavet, Stillehavet og Middelhavet, så det er let at finde sardiner i friske, frosne og konserverede varianter.

  • Kilde til omega-3
  • Fuld af vitaminer
  • Rig på calcium
  • Rigeligt med proteiner

Se også: Sådan laver du græsk salat med sardiner

Rul til toppen