Bircher Müesli (kjøleskapsgrøt)

På tur i Sør-Afrika var vi innom både Johannesburg og Cape Town. På begge hotellene vi bodde på sto Bircher Müesli på frokostbufeen. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri hadde hørt om dette før. Men jeg ELSKER jo å prøve nye ting, og dette prøveforsøket angrer jeg ikke på! Derimot ble jeg så avhengig at jeg måtte lage min egen versjon da vi kom hjem.

Dette er en genial løsning for travle morninger. Havregryn blandes med juice og melk på kvelden, og yoghurt røres i dagen etter. Kan det bli enklere å spise sunt??

INGREDIENSER
4 – 6 porsjoner

  • 150 g havregryn
  • 4 ss eplejuice
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 dl melk
  • 1 eple
  • 2 ss honning
  • 300 g yoghurt, naturell eller gresk
  • tørket frukt

FREMGANGSMÅTE
Bland havregryn med eplejuice og sitronsaft i en bolle. Bland så i melken og sett dette i kjøleskapet natten over (ikke bland juice og melk i motsatt rekkefølge – da skiller det seg..). Tørket frukt legges i en bolle med vann.

Neste morgen rives et eple, med skall og uten kjerne, og blandes i sammen med honning, yoghurt* og avrent, tørket frukt.

Bircher Müesli-framed

God morgen:-)

*Jeg kan forøvrig anbefale å bruke gresk yoghurt for å unngå å få en litt fastere konsistens på müeslien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s