Riskremis

Riskrem er en tradisjonell skandinavisk juledessert. Her har jeg tatt steget videre og laget en iskrem versjon. Riskornene gir isen litt tyggemotstand, og dette var veldig populært blandt de yngre i husstanden.

INGREDIENSER
4 porsjoner

  • 100 g risengrynris
  • 5 dl melk
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • 20 g glukose
  • 3 dl fløte

Til servering:

FREMGANGSMÅTE
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp ris, melk, kanelstang, vaniljestang og frø og la det småkoke i 50 – 60 minutter til risen er mør. Det er mulig at mer melk må tilsettes underveis. Sett grøten til side og la den avkjøles.

Bland sammen sukker, eggeplommer, snittet vaniljestang og glukose.

Varm opp fløten til kokepunktet. Hell 1/3 del av den varme fløten over eggeblandingen og rør sammen før alt helles tilbake i kasserollen. Varm opp til 72°C , og hell så blandingen gjennom en sil tilbake i bollen på et isbad.

Ha så blandingengen i en iskremmaskin og la den gjøre jobben ferdig. Om du du ikke har en iskremmaskin setter du blandingen inn i fryseren og rører rundt hvert 20. minutt til du har en konsistens som iskrem.

Varm så opp jordbærene i kasserolle sammen med melisen. Bruk en stavmikser og kjør de til en jevn masse.

Grovknus mandlene, anrett og server!

God jul!

2 thoughts on “Riskremis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s