Kake i alle regnbuens farger

Hvitt sollys består av alle synlige bølgelengder av lys. Fargene i regnbuen oppstår fordi lysbrytningen er forskjellig avhengig av bølgelengden, og lyset spaltes til et spektrum av farger når lyset treffer vanndråper. Newton delte opprinnelig (i 1672) dette spektrumet inn i fem hovedfarger, rød, gul, grønn, blå og fiolett. Senere ble oransje og indigo inkludert, noe som gir sju hovedfarger, samme antall som noter i en musikalsk skala.

Det skal snart feires syvårsdag her i huset, og da er det viktig å teste ut noen kaker i forkant. Jeg baker og barna smaker. Men siden vi kun skal smake på kakene, har jeg gått til innkjøp av en liten springform med diameter på 12 cm. Ønsker du å lage kaken i en form av normal størrelse bruker du målene som står i parentes.

KAKEDEIG

 • 250 (375) g smør
 • 450 (675) g hvetemel
 • 300 (450) g sukker
 • 6 (9) mellomstore egg
 • 2 (3) ts bakepulver
 • 2 (3) ts vaniljesukker
 • 1 (1,5) klype salt

I tillegg trenger du konditorfarger. Jeg har brukt fargene rød (red red), gul (golden yellow), grønn (leaf green), blå (royal blue) og lilla (violet) fra Wilton.

Konditorfarger

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 180°C.

Bland alle ingrediensene med en kjøkkenmaskin. Sett en ren bolle på en kjøkkenvekt, nullstill vekten, og mål opp vekten på kakedeigen. Divider denne vekten på 7 – det skal bli syv kakebunner i ulik farge.

Fordel så kakedeigen i syv boller og tilsett konditorfargene, orange lages ved å blande rød og gul. Indigo av blå og lilla.

Dekk bunnen i springformen med et bakepapir og smør kantene med litt smør. Ha så en farget deig i formen og stek i 14 minutter. Test om bunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne i bunnen. Er den ren når du tar den ut, er bunnen ferdig. Her er det forøvrig tidsbesparende å bruke flere springformer. Jeg har bare én så det ble totalt 7 x 14 minutter med steking…

Avkjøl kakebunnene på en rist.

Regnbuekake3

SMØRKREM

 • 120 (180) g romtemperert smør
 • 450 (675) g melis
 • 1,5 (2) ts vanilje sukker
 • 4 (6) ss melk
 • saften av en halv lime

Bland smør (det er viktig at det er romtemperert for å få riktig konsistens på kremen), melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Spe med en og en ss melk til du har en kremete konsistens. Smak til med limesaft.

MONTERING
Legg den lilla kakebunnen på et serveringsfat og bre over et tynt lag med smørkrem. Legg så den indigofargede bunnen over. Bre også denne med krem og fortsett slik til alle lagene er på plass. Ha smørkrem på toppen av kaken og dekk også rundt kaken med krem. Bruk gjerne en kniv for å få en pen og jevn overflate.

Regnbuekake2

Bruken av regnbueflagg har forøvrig en lang tradisjon i mange kulturer rundt om i verden som et symbol på mangfold, inkludering, håp og lengsel.

Og akkurat nå har jeg en liten jente som lengter veldig etter å ha bursdag igjen.

2 thoughts on “Kake i alle regnbuens farger

 1. Hei, og takk for oppskrift! Skal prøve å lage den nå i 12 cm. Men hva er normal størrelse som du oppgir i parentes? 20 cm? 22 cm? Takk for svar 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s