Lemonade

Lemonade er en herlig drikk på varme sommerdager. En perfekt lemonade lages ved å bruke forholdet 1:1:1 mellom sukker, vann og sitron. For å unngå at sukkeret legger seg på bunnen, er det også greit å lage en sukkerlake av sukker og vann. Etterpå fortynner du drikken med mere vann. Det går også fint å bruke Farris (eller lignende) for å få en sprudlende versjon.

Den sure smaken av sitroner skylles at saften i sitronen inneholder omkring 5 til 6 % sitronsyre. Av alle frukter er det sitroner som inneholder den høyeste konsentrasjonen av sitronsyre. Det er derfor nødvendig å tilsette en god del sukker for at dette skal smake godt. Om du synes denne versjonen er for søt er det bare å kutte ned på mengden sukker. Sitronsyre er forøvrig et naturlig konserveringsmiddel.

INGREDIENSER

  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 2 dl saft av pressede sitroner
  • 8 dl vann

FREMGANGSMÅTE
Kok opp vann og sukker og la det koke til alt sukkeret er oppløst. Sett det så til avkjøling.

Press sitronene og bland med sukkerlaken. Tilsett resten av vannet og server med isbiter og en sitronskive.

Holder seg i 5 til 7 dager i kjøleskapet om du ikke drikker opp alt på engang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s