Spareribs i Coca Cola

En marinade inneholder tre hovedingredienser: Olje, krydder og en syrlig væske.

Syren i en marinade har som hovedoppgave å mørne kjøttet, som det det finnes ulike metoder for å gjøre (les mer her). Jeg liker å bruke Coca Cola i min marinade til spareribs. Dette blir jo ordentlig amerikansk!

Syre tilsettes jo for å bryte ned kjøttets bindevev, slik at strukturen nedbrytes og resultatet blir mørere kjøtt. Syre er også konserverende, som igjen gir bedre holdbarhet. Krydder tilsettes for smak. Og olje tilsettes for å gjøre kjøttet saftigere, gi bedre stekeegenskaper, samt å gi en bedre glans. Jeg har i denne oppskriften valgt å marinere bare i syre, for så å pensle kjøttet med en oljeholdig, krydret saus rett før det grilles.

INGREDIENSER:

  • 500 g spareribs pr person
  • Coca Cola

Ha spareribsene i en vakuumpose sammen med cola. Jeg brukte omtrent 1 dl cola med 4 ribs i en pose. Forsegl og ha det i en sous vide maskin (evt i en kjele med vann). La det det ligge på 71°C grader i 12 – 30 timer. (Jeg lot mine ligge i 14 timer, og dette kjøttet smeltet i munnen. Og det var nesten ikke nok med 500 g pr person.)

Ta spareribsene opp og pensle med BBQ saus. Legg det på grillen til det har en fått en fin farge.

Serveres med grillede maiskolber, BBQ saus og potetsalat:

INGREDIENSER:
4 porsjoner

  • 600 g poteter
  • 2 vårløk
  • 1,5 dl majones
  • 1,5 dl créme fraîche
  • salt og pepper

Kok potetene. Skrell de og kutt de i terninger mens de fremdeles er varme. Kutt vårløken i skvier og ha de en bolle sammen med potene. Ha majones og créme fraîche. Bland, og smak til med salt og nykvernet pepper. Det er avgjørende at dette blandes mens potetene fremdeles er varme, for da blir det mer smak:-)

PS. Spareribs er faktisk tynnribben vi spiser til jul, men uten svoren. Navnet kommer fra gammel tysk, ribbesper – som betyr ribbe på spyd, og dette illustrerer måten disse stykkene av kjøtt ble stekt på.

One thought on “Spareribs i Coca Cola

  1. Pingback: Underholdning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s