Hvordan sous vide Crispy duck

Det var engang en kone som hadde syv sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til. Det var råmelks-kake, den lå i pannen og este seg så tykk og god, og ungene sto omkring, og gamlefar satt og så på.
“Å, la meg få litt pannekake, mor mi, jeg er så sulten,” sa den ene ungen.
(Asbjørnsen og Moe)

Denne retten tar en god stund å forberede, så jeg har nå en anelse om hvordan denne moren hadde det da hun sto der og stekte pannekaker:-)

Peking and er den berømte retten med and fra Beijing med historie tilbake til keisertiden, og som nå er ansett som en nasjonalrett i Kina. Crispy duck oppstod senere i Storbritania som en versjon av denne retten. Anden blir først marinert med krydder, deretter steames til den er mør, og til slutt stekes til den blir sprø.

INGREDIENSER:
4 porsjoner

  • 2 store andebryst
  • hoisinsaus (oppskrift finner du her)
  • 1 bunt vårløk
  • 1/2 agurk

Legg andebrystene i en pose med hoisinsausen og forsegl den med en vakuum maskin. Vakuum forsegling forårsaker porene i kjøttet til å åpnes og marinaden absorberes raskt. Ved å bruke en vakuum forsegler kan du mørne og smakssette maten på 20 minutter eller mindre! Dette er tidsbesparened da tradisjonell marinering krever at maten skal ligge i marinaden i alt fra ett par timer til et døgn.

I stedenfor å steame anden sous videt jeg den. 57°C i 2,5 timer, etterfulgt av 10 – 20 minutter under grillen i ovnen for å få skinnet sprøtt. Pass på så den ikke brenner seg.

Mens andebrystene lå i sous viden lagde jeg deigen til de kinesiske panekakene:

  • 555 g hvetemel
  • 3,75 dl kokende vann
  • 2 ss kaldt vann
  • 1 ss sesamolje

Ha melet i en bolle. Tilsett gradvis kokende vann. Bland sammen med hendene. Ha deretter i kaldt vann og olje. La det hvile i en 1/2 time.

Kjevl ut og stek pannekakene mens andebrystene står under grillen: Bruk omlag 70 gram deig pr pannekake. Ha biten på et melet underlag og kjevl ut til en tynn pannekake. Stekes i en varm, tørr panne.

kinesisk pannekake

Skjær opp andebrystene i tynne skiver og anrett de midt på pannekakene sammen med fint snittet vårløk og agurk. Ha hoisinsaus over.

Crispy duck 6

Rull det hele sammen.

Crispy duck 2

Og det var verdt masingen. Familien ble veldig mette og fornøyde:-) Og det var ikke mange pannekaker som slapp unna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s