Cola-vanilje smoothie

Smoothies. Et fantastisk eksempel på en genial frokost. Ikke bare er det sunt og en enkel måte å dekke vitamin behovet på, men også en utmerket måte å bruke opp frukt som har ligget liiitt for lenge på fruktfatet.

Jeg for min del klarer ikke å spise bananer med fregner. Skal jeg spise en banan skal den helst ha et grønnskjær i skallet.

Disse bananene har vel sett bedre dager?

Epler, plommer, tomater og tropiske frukter produserer etylen, og bør derfor ikke ligge for nært andre frukter som er spesielt følsomme for denne gassen. Som bananer. Planter bruker etylen som et hormon, og det er det som gjør at frukt modnes. Det er et lite og enkelt molekyl, og når det frigjøres diffunderer det raskt rundt i omgivelsene. En klase med grønne bananer vil holde seg grønne lenge, inntil etylen konsentrasjone i luften blir høy nok. Har du noen gang lurt på hvorfor bananer selges i poser? Jo, det er fordi at de plukkes før de er modne, og at modningsprosessen oppstår fortere når de er forseglet inni en pose. For selv bananer produserer etylen gass.

Etter å ha kastet overmodne bananer i lang, har jeg begynt å skrelle de og legge de i fryseren. Da har man alltid basisen for en god smoothie for hånden! Og bonusen med dette er at man slipper å tilsette isbiter i blenderen!

Her er en av mine beste oppskrifter på smoothie som dessverre ikke er av det sunne slaget, og heller ikke egnet for frokost. Men hvem bryr seg?

Nok til å kose seg:
2 ss vanilje yoghurt
1 banan fra fryseren
2 dl coca cola

Kjøres i blender, men ikke så altfor lenge da boblene i colaen forsvinner.

Som nevnt over; ikke det sunneste alternativet, men akk så godt og deilig. Husk å servere i høye glass med sugerør.

One thought on “Cola-vanilje smoothie

  1. Pingback: RAW FOOD | mstabell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s