Allehelgens aften

HALLOWEEN har kommet til Norge for å bli. Jeg husker jeg var umåtelig skeptisk før jeg selv fikk barn, men måtte kaste inn håndkleet etterhvert, og nå omfavner jeg feiringen uten en gang å tenke noe videre over dette kommersielle, USA inspirerte fenomenet. Ungene elsker det, og da kan jo alt annet være det samme.

Gresskar må vi jo ha, og som tidligere blogget, hadde vi ambisjoner med vår egen avling, men det gikk jo ikke helt som planlagt..

Jeg har nå også lært at det ikke er noe poeng i å utsette innkjøpingen av dette. DET BLIR TOMT! Ok, så er det i hus. Men ikke snakk om om at jeg kaster det jeg huler ut før telyset plasseres i det utskårnet hodet.

I pipen står nå: Ristede gresskarkjerner, gresskarpai, gresskarsuppe, gresskarsmoothie og smoothie av gresskarpai om det er noe igjen! Og det er vel ikke så galt med tanke på at gresskar er en utmerket kilde til A-vitamin og kalsium, og det er rikt på alfa- og betakaroten, som har vist å redusere risikoen for en rekke sykdommer, deriblant brystkreft. Frøene inneholder også mye omega-3.

GRESSKARPAI INSPIRERT SMOOTHIE

Gresskarkjøttet har jeg på forhånd kokt og most. Et tips er å koke det uten å tilsette vann, det inneholder nok vann i seg selv.

1,5 dl gresskarkjøtt
1 banan i biter (gjerne fra fryseren)
2,5 dl vanilje yoghurt
1 dl appelsin juice
1/2 ts kanel
1 kryddermål muskatt
1 kryddermål nellik

God feiring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s