Fiskesuppe laget på rester


Det aller viktigste med supper er kraften. Det går selvfølgelig fint å bruke buljongterninger eller å kjøpe ferdig kraft, men hvorfor ikke gjenbruke rekeskallene?

KRAFT

 • rekeskall
 • 1 løk

Kutt løken grovt og ha den i en gryte sammen med rekeskall. Fyll på vann til det dekker skallene og kok opp. Skru av platen og la det stå til det har kjølnet og sett det svalt over natt. Dagen etter siles kraften av. Kraften kan om du ønsker oppbevares i fryseren til du skal lage fiskesuppen.

FISKESUPPE
Det er alltid et lite stykke igjen når vi har fisk til middag. Jeg forsøker å redusere mengden av mat som går i søppelbøtten, så disse fiskestykkene legger jeg i en pose i fryseren. Etter noen uker har vi flere forskjellige fiskearter til suppen, av og til kanskje også blåskjell og reker.

INGREDIENSER

 • 2 gulrøtter
 • 1/2 sellerirot
 • 1/4 brokkoli
 • 2 sjalottløk
 • 400 g fisk
 • 3 ss smør
 • 3 ss hvetemel
 • 1,5 l fiskekraft
 • 2 dl crème fraîche
 • havsalt
 • nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE
Gulrot, sellerirot og purre kuttes i skiver og kokes knapt møre i litt fiskekraft. Ta opp grønnsakene. Finhakket løk stekes i smør til den er blank. Rør inn hvetemel og spe med varm fiskekraft. Tilsett rømme og fløte, kok opp og la suppen trekke uten lokk i minst 10-15 min. Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt og pepper.

Serveres med varme rundstykker.

One thought on “Fiskesuppe laget på rester

 1. Pingback: Hvordan tine frosne reker, eller hvorfor bare noen har rogn | mstabell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s